2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

RangerRUN – sportski spektakl u Parku prirode Lonjsko polje

- Marketing-spot_imgspot_img

Da je trčanje jedan od najatraktivnijih sportova potvrdilo je dvije stotine natjecatelja sudjelujući u utrci RangerRUN u Parku prirode Lonjsko polje. Pod sloganom Probudi Rangera u sebi! Organizirana je utrka čiji je cilj bio promicanje zaštite prirode i buđenje svijesti o očuvanju prirodnih ljepota.

RangerRUN organiziran je u dvije kategorije, muškoj i ženskoj te na tri staze: Junior, Rekreativna i SavaRUN.

Pobjedniku SavaRUN-a na stazi od 12,7 km Nevenu Čorku iz AK Rudolf Perešin bilo je potrebno svega 45,50 minuta do cilja, dok je u ženskoj kategoriji prva u cilju bila Dubravka Mesec iz URT Nexe team Našices 56,41 minute.

Na Rekreativnoj stazi od 6,4 km pobjedu su odnijeli Alen Stančić u muškoj kategoriji i Jana Vrban u ženskoj kategoriji, dok su pobjednici Junior staze od 1,9 km Leon Gorupec iz MM Trening i Ivana Martinović.

Kroz cijeli dan bilo je moguće sudjelovati i na edukativnim radionicama. Mališane je oduševila mobilna izložba Diverterra, a svi kreativci mogli su sudjelovati na radionici Hrvatskog fotosaveza.

Tijekom utrke natjecatelje su pratili ritmovi Poprock škole Sisak – Chigoc Blues Band & 4Towners, a oduševljenje okrijepom uz Funky food delicijeChoby 22 i Funky kobasice, natjecatelji nisu mogli kriti.

Za bogate startne pakete i nagrade zaslužni su sponzori: Eko-jazo d.o.o., Eko mlaz.dm, Harmonia natura, SMC Pleternica, Jana, Cetina, Milsing – Natural Wealth, Lagena, Castrum, Metvica, Vina Galić, Pivovara Slavonica, PIK Vrbovec, Osječko, MiP Sisak, Novokom Novska i HGSS Stanica Novska.

Što natjecatelji kažu za RangerRUN donosimo u nekoliko crtica: „Ovakva prilika za trčanje u Parku prirode Lonjsko polje, gdje se prolazi pokraj konja, turopoljskih svinja i pokraj ornitološkog rezervata jednostavno se nije mogla propustiti, iskustvo je bilo jedinstveno.“

„Utrka RangerRUN svakako mi je jedna od najboljih na kojima sam sudjelovala i imate sve moje pohvale i preporuke za iduću godinu.“

„Organizacija i staza su bili odlični – predivan dan i priroda , startni paket bogat , sve je bilo za ocjenu odličan.“

„Sve je bilo odlično. Od staze, organizacije, atmosfere, hrane pa sve do nagrada kojih je stvarno bilo mnogo. Može se samo reći svaka vam čast i vidimo se iduće godine.“

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti