16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

U subotu je Sajam udruga na šetnici

- Marketing-spot_imgspot_img

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska organiziraju 12. Sajam udruga i ustanova koji se održava u subotu 9. listopada 2021. godine na sisačkoj šetnici S. Streigla od 10:00-13:00 sati.

Na Sajmu će se predstaviti oko 20 udruga i ustanova koje djeluju u raznolikim područjima društvenog života: socijalna skrb, rad s mladima, obrazovanje, ljudska prava, sport, osobe s invaliditetom, aktivno građanstvo i volontiranje.

Sajam pruža mogućnost umrežavanja i razvoja novih inovativnih aktivnosti, omogućujući građankama i građanima aktivno uključivanje u život zajednice.

Svoje aktivnosti predstaviti će slijedeće udruge i ustanove:

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, Klizački klub Zibel, Udruga lađara Sisak, Centar za žene Adela, Šahovsko društvo Sisak, Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, Gimnazija Sisak, Projekt građanskih prava Sisak, Centar Ena-za podršku i napredak djece i roditelja, Novi svijet-udruga za djecu i mlade, Moto klub „Pokupski Štršeni“, Dijabetičko društvo grada Siska, Srednja škola Viktorovac, Udruga Mladih Alternativne Kulture Sisak, Hokejski klub Siscia, Ronilački klub Sisak, Udruga OSIT „Anđeoska srčeka“ Letovanić, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak.

Posjetitelji Sajma moći će sudjelovati u slijedećim aktivnostima:

Izrada murala s porukama na temu filantropije, predavanje za roditelje i radionica za djecu Relax kids, demonstracija moto traila od strane licenciranog HMS vozača i prošlogodišnjeg pobjednika Otvorenog prvenstva Hrvatske u T4 kategorije, mjerenje šećera u krvi i tlak, pružanje prve pomoći, isprobati igrati hokej na travi, decoupage radionica, sudjelovati u nagradnom kvizu na temu volontiranja, podržati crowdfunding kampanju za opremanje društveno-kulturnog centra i brojne druge aktivnosti.

Sajam promovira nacionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira“ i Europski tjedan održivog razvoja, a sufinanciraju ga Grad Sisak i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Organizatori se zahvaljuju Gradu Sisku, Gradskoj tržnici Sisak, Komunalcu Sisak, Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ i Turističkoj zajednici grada Siska na suradnji i podršci u organiziranju Sajma.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti