18 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Novi projekt u Godini čitanja – Ozvučenje poezije

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon sudjelovanja u projektu Pisci na Baniji koji je održan 16. lipnja, Gimnazija je Sisak u svojstvu partnera na projektima u Godini čitanja 30. rujna ugostila Zrinku Posavec i Anu Brnardić. Umjetnice su program Ozvučenje poezije, u kojem istražuju veze između poezije i glazbe, između glasa koji pjeva i govori poeziju, između govorne poezije i instrumenta koji je ozvučuje, izvele pred učenicima drugih razreda.

U opuštenoj atmosferi učenici su imali prilike čuti dvadeset pjesama iz zbirki Vuk i breza i Postanak ptica Ane Brnardić, te Pjevaj Molly i Maria Callas se baca u more Zrinke Posavec, a kazivanje je bilo popraćeno violinom, koshi zvonom, okarinom i štapićima.

Organizatorica susreta, prof. Vesna Rogulja Mart održala je radionicu Vizualizacija zvuka na kojoj su učenici mogli izraziti svoju kreativnost u izradi podloge na kojoj će prikazati svoje viđenje zvuka, intervenirati likovno ili pisano bilo kojom tehnikom ili, potaknuti čutim, napisati novi tekst.

Umjetnice su bile oduševljene učeničkim radovima i njihovom otvorenošću u komunikaciji, a učenici zadovoljni novim iskustvom doživljaja poezije.

Tekst i fotografije: Vesna Rogulja Mart

Zadnje novosti
Ostale novosti