18 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

14. Festival regionalnog kazališta Prolog od nedjelje pa do 15. studenog

- Marketing-spot_imgspot_img

14. Festival regionalnog kazališta Prolog što će se u organizaciji Gradskog kazališta Sisak Doma kulture Kristalna kocka vedrine odvijati od 10.listopada do 15. studenog 2021.g u Domu INA Rafinerije Sisak, s početkom u 20 sati.

Festival Prolog i ove godine donosi 11 naslova, najboljih premijernih izdanja svakog od kazališta, a na završnici se najboljoj predstavi prema odabiru publike dodjeljuje statua Prologa, umjetničko djelo Marjana Glavnika. Festival otvaramo s komedijom Ive Brešana, ˝Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507˝ u režiji Jasmina Novljakovića i u produkciji UO Slavonski Brodvej, Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci ,NP Tuzla i HK Pečuh. Cjelokupan program dostavljamo Vam u privitku.

I ove godine moguće je kupiti pretplatničku ulaznicu (za sve predstave) koja iznosi 200 kn, a cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 15 do 20 sati.

Radujemo se Vašem dolasku.

Više o predstavi Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507……

“U kasarni se pojavio Isus Krist…” – ove su riječi odjeknule poput groma u kasarni V.P. 2507 i uzburkale mirni, pomalo dosadni život vojnika i časnika u šibenskom zaleđu davne 1973. godine.

Ovaj genijalan zaplet Ive Brešana otkriva odnose jedne ideologije prema religioznosti i svu apsurdnost sistema u kome naizgled mirno žive jedni pored drugih predstavnici tadašnjih “naroda i narodnosti” SFRJ. Sve kreće gotovo zabavno, s mnoštvom karakterističnih karikaturalnih vojnika, ali kao i uvijek kod Brešana ono što se činilo smiješno i bezazleno postaje mračno i ozbiljno.

Zadnje novosti
Ostale novosti