26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Održan okrugli stol „Aktivni u mirovini“ u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak

Datum:

Marketing

Udruga KAS iz Siska je povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne u Sisku organizirala stručni skup na kojem se govorilo o aktivnom životu osoba treće životne dobi. Okrugli stol “Aktivni u mirovini” održan 30.rujna 2021. godine, okupio je stručnjake iz područja aktivnog starenja, zdravstva, socijalne skrbi, demografije i socijalnog uključivanja koji su govorili o izazovima aktivnog starenja, te kriznim situacijama koje su se dogodile uslijed potresa.

Tako su na skupu govorili: Renata Tominović – Ceković, ravnateljica Doma za starije osobe Glina; DašaPoredoš Lavor, psihosociolog; Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Sisak; Romina KalesićČulina, liječnica, te Marko Jurčević, kineziolog. Moderator okruglog stola je bio Bogdan Arnautović.

Na samom početku ovog okruglog stola o podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika, projekt „Godine nisu važne“ predstavio je voditelj EU projekta Daniel Pavlić. Pavlić se osvrnuo na prvih godinu dana održavanja projekta u ovoj kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, ali i potresom koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Nastavno svim problemima i izazovima u realizaciji ovog projekta, sudionici tribine su razgovarali o svom iskustvu, te su na kraju skupa u interaktivnoj komunikaciji s umirovljenicima odgovarali na brojna pitanja iz ove sfere.

U skupu pod nazivom „Aktivni u mirovini“ sudjelovali su i partneri udruge KAS, Agencija lokalne demokracije Sisak, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Udruga invalida rada Sisak te Grad Sisak.

Okrugli stol se održao usklopu EU projekta Godine nisu važne, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.082.997,65 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...