2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Ekspertski tim iz Bosne i Hercegovine posjetio lokaciju Centra za zbrinjavanje RAO u osnivanju

- Marketing-spot_imgspot_img

Ekspertski tim iz BiH je 28. rujna 2021. posjetio lokaciju bivšeg vojno-skladišnog kompleksa Čerkezovac u pratnji predstavnika Fonda za financiranje razgradnje NEK.

Glavna tema razgovora bili su planirani istraživački radovi na lokaciji Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada (RAO) u osnivanju.

Gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine imali su priliku razgledati lokaciju na kojoj je planirana uspostava skladišta za nisko i srednje radioaktivni otpad nastao na području Republike Hrvatske, te nisko i srednje radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane Krško te saznati više o istraživačkim radovima, sigurnosnim aspektima i provedbi studije utjecaja na okoliš, a sve u svrhu sigurnog i propisnog skladištenja nisko i srednje radioaktivnog otpada uz najviši stupanj zaštite ljudi i okoliša.

Predstavnike Ekspertskog tima činili su Jelena Marinković, Velibor Čuković, Hazim Hrvatović, Natalija Samardžić, Neđo Đurić, Miroslav Drljača, Munir Jahić, Zoran Drače, Mirjana Miličević i Emir Dizdarević.

Kroz kompleks, te skladišta na lokaciji ih je proveo direktor Fonda, Hrvoje Prpić te suradnici Zdenko Vrankić, Andrea Rapić, Goran Kukmanović, Sanja Miščević i Andrea Talian. Uz postavljene mjerne uređaje na lokaciji, nedavno je provedeno i razminiranje dijelova lokacije u svrhu sigurnog provođenja istraživačkih radova na lokaciji.

Suradnja Fonda i Ekspertskog tima će se nastaviti prema dogovoru, a naknadno će biti usuglašeni teme i termini sastanaka.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti