2 C
Sisak
Utorak, 26 listopada, 2021

Studenac želi preuzeti kutinsku Loniu!?

- Marketing-spot_imgspot_img

Prema pisanju nekih portala omiški trgovački lanac Studenac zagrizao je za preuzimanje kutinske Lonie.

Riječ je o omiškoj tvrtki Studenac koju je 2018. od dalmatinskog poduzetnika Josipa Milavića preuzeo poljski investicijski div Enterprise investors, a koji je kupio i pekarski lanac Pan pek. Studenac je vrlo brzo dospio među osam najvećih lanaca u Hrvatskoj, a u samo dvije i pol godine preuzeli su zadarske Sonik markete, porečke Istarske supermarkete i biogradski lanac Bure.

Studenac danas ima oko 650 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, a već naveliko otvara trgovine po Zagrebu. No, to nije sve. Kako otkrivavisoki izvor blizak Studencu, oni bi rado u svojem sastavu vidjeli i – kutinsku Loniu. Potonja tvrtka kroz novoosnovano poduzeće Lonia trgovina d.o.o. upravlja mrežom koja broji više od 300 prodavaonica prehrane te osam veleprodajnih centara.

Lonia je nedavno preuzela đurđevačku tvrtku Sloga podravska trgovina sa 70-ak dućana te se tako proširila na područje Koprivničko-križevačke županije. Lonia trgovina danas je, osim u Podravini, prisutna u Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Navodno su pregovori Studenca i Lonije već počeli, a šuška se kako bi mogli biti okončani do kraja godine. No, službene potvrde te informacije još nema. Omiški Studenac danas ima oko 3500 zaposlenih, a kutinska Lonia grupa oko 1400. Tom akvizicijom, ako se dogodi, Studenac bi imao blizu dvije i pol milijarde kuna prometa godišnje.

DOZNAJEMO Trgovački div želi preuzeti Loniju, navodno već pregovaraju

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti