24 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Sisački liječnici ići će na edukacije u Kliniku Cleveland

- Marketing-spot_imgspot_img

Čim to epidemiološka situacija dopusti, liječnici iz Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku krenut će na edukacije u Kliniku Cleveland. Tamo će boraviti po mjesec ili dva.

Objavljeno je to pri dodjeli donacije Klinike Cleveland sisačkoj bolnici. Ta cijenjena američka klinika bolnici u Sisku darovala je rabljeni ultrazvučni uređaj za pregled malih organa poput štitnjače. Uređaj se može koristiti i za ginekološke te preglede abdomena.

„Nekoliko godina prije aktualne pandemije željeli smo uspostaviti akademsku suradnju sa zdravstvenim institucijama u Hrvatskoj – bolnicama i medicinskim fakultetima. Prije pandemije na edukaciju smo primili nekoliko studenata iz Hrvatske i plan je bio da nam nastave dolaziti studenti iz Osijeka, Rijeke i Splita, ali nas je pandemija u tome usporila. Čim se stvari promijene i granice otvore, nastavit ćemo s edukacijom studenata iz Hrvatske. Iz sisačke bolnice prva nam na edukaciju dolazi endokrinologinja Alda Ranogajec“, rekao je Mario Škugor, endokrinolog u Klinici Cleveland i direktor edukacije u Institutu te klinike.

Pritom je istaknuo da punu podršku ovoj suradnji pruža glavni izvršni direktor Klinike Cleveland Tomislav Mihaljević.

„Naša bolnica je u katastrofalnom potresu teško oštećena i sigurno će trebati mnogo vremena, napora i sredstava da se obnovi. Dio bolnice već smo osposobili. Trenutačno se koristi 190 kreveta. Bolnicu ćemo sigurno obnoviti, ali ono što nam je jako važno, je da se bolnica dalje razvija i da u njoj ostanu naše sestre i naši liječnici. Zahvaljujući edukacijama u Klinici Cleveland naši će liječnici, a nadamo se i sestre, moći dobiti uvid u najnoviju medicinu, a naša će se bolnica nastaviti razvijati“, kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

Kliniku Cleveland i sisačku bolnicu povezala je udruga Pomaganje je uvijek IN.

„Hrvati iz dijaspore ne samo da ovime pomažu Hrvatskoj, nego i stvaraju nove veze. Akademsko povezivanje dviju ustanova i odlazak ovdašnjih liječnika u Cleveland iznimno je vrijedno za njih osobno, bolnicu i ovaj kraj“, rekao je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Udruga će nastaviti raditi na pomaganju bolnici u Sisku koja se skrbi o 170.000 stanovnika Sisačko-moslavačke županije.

 

Zadnje novosti
Ostale novosti