6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Društvo Doro zapošljava osam osoba

- Marketing-spot_imgspot_img

Održana je uvodna konferencija projekta ,,Doro i osobni asistenti u fazi Iii” u Starom gradu u Sisku. Organizator je Društvo Doro, nositelj projekta koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natjecaja ,,Razvoj usluge osobne asistencije za osobne s invaliditetnom FAZA III”. Predsjednica Drustva Doro Vesna Podnar uvodnim riječima otvorila je konferenciju i pozdravila sve prisutne. Voditelj projekta Patrik Podnar upoznao je prisutne s ciljevima i planiranim aktivnostima koje će Društvo provoditi.

Cilj projekta “Doro i osobni asistenti u fazi III” je omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području.

U projektu će se zaposliti 8 osoba na poslovima osobnih asistenata, projektnoga asistenta te voditelja projekta na 20 mjeseci. Partner je Udruga ,,KAS” Sisak. Osobni asistenti će radom poboljšati kvalitetu života korisnika, pružajući im pomoć u pripremi i konzumaciji obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brinuti o higijeni, pružati pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć pri kućanskim proslovima, odlazak po lijekove u banku, poštu, kupovinu itd. 

Projekt ,,Doro i osobni asistenti u fazi III” vrijedan je 1.276.440,00 kuna, a iznos EU potpore je 100%. Projekt traje 20 mjeseci, do 3. siječnja 2023. godine. 

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti