16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Dobri rezultati sisačkih streljačica i streljača

- Marketing-spot_imgspot_img

U Osijeku je održano PH za kadete i kadetkinje. Žensku ekipu Streljačkog kluba HVIDR-a Sisak su činile Zoja Šaban, Dora Vlahov i Franka Šaban. Kako su Franka i Dora po prvi puta nastupale na “velikom” natjecanju, nije bilo velikih očekivanja od njih, a ni ekipno.

Od “iskusne” četrnaestogodišnjakinje Zoje smo imali neka očekivanja, a ona ne samo da ih je nadmašila nego je napravila pravu dramu. Prvo je sa osobnim rekordom 186 krugova u osnovnom meču ušla u finale kao 5. , a onda je u finalu odličnim hicima u maniri najvećih majstora došla do raspucavanja za treće mjesto s protivnicom iz Zagreba. Jedanaesti hitac su obje pogodile 9, a u dvanaestom hicu zagrepčanka je pogodila centar, Zoja ponovo 9 i to je na kraju 4. mjesto za Siščanku. Treba napomenuti da se Zoja streljaštvom bavi točno godinu dana i da je to rezultat vrijedan divljenja. Dora i Franka su odgađale u skladu s očekivanjima. Dora je 33. sa rezultatom 167 krugova, a Franka 37 sa 142 kruga. No njihovo vrijeme tek dolazi.

U konkurenciji kadeta nastupio je Fran Milković. Pogodio je solidnih 173 kruga i zauzeo 43. mjesto.

U Dubravi je održano polufinale KUP-a Hrvatskog streljačkog saveza, a iz sisačkog kluba nastupila je samo Ivana Medved, pištoljašica koja je prošli vikend odličan posao odradila puškom u Osijeku. Uz to je Ivana u procesu nabave novog (boljeg) pištolja, koji je još na podešavanju, pa je gađala iz posuđenog i samo s jednim treningom. Svejedno je u 3. regiji osvojila prvo mjesto s rezultatom 541 krug, što će , vjerujeme, biti dovoljno za ulazak u finale KUP-a. Ove godine nitko drugi nije gađao polufinale zbog zgusnutog rasporeda i nemogućnosti kvalitetne pripreme.

Već idući vikend je kadetsko prvenstvo u ISSF programu u Solinu te se nadamo čuti još dobrih vijesti.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti