2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Visa donirala Crvenom križu milijun kuna za pomoć Banovini

- Marketing-spot_imgspot_img

Tvrtka za financijske usluge Visa donirala je Hrvatskom Crvenom križu (HCK) milijun kuna kojima će se postaviti kontejneri za psihosocijalnu podršku za stanovnike Banovine u kontejnerskim naseljima u kojima je smješteno više od 600 osoba.

Milijunsku donaciju izvršnom predsjedniku HCK-a Robertu Marktu predala je direktorica Vise za Hrvatsku Renata Vujasinović nakon posjeta Petrinji i Glini, izvijestio je u utorak HCK, koji priprema projekte pomoći Banovini u jesenskim i zimskim danima.

Budući da se ljudi s tog područja još uvijek suočavaju s brojnim problemima, naglasak je stavljen na psihosocijalnu podršku.

“Najvrijednije je što ćemo sada zahvaljujući Visi moći proširiti naše aktivnosti, ali i dulje vrijeme biti ljudima na usluzi, posebno ranjivim skupinama poput djece i starijih”, izjavio je Markt.

Donacijom će se nabaviti posebni kontejneri za provedbu psihosocijalne podrške u kontejnerskim naseljima, a provodit će ih osobe posebno educirane za krizne situacije.

“Pomažući potresom pogođenom stanovništvu u Hrvatskoj, širimo našu globalnu viziju pozitivnog društvenog utjecaja kroz suradnju s vladama i udrugama u jačanju zajednice”, rekla je Vujasinović.

HCK u priopćenju napominje da je psihosocijalna podrška iznimno važan oblik pomoći za stanovnike kontejnerskih naselja, ponajviše za djecu i starije osobe.

Budući da će oni još duže vremensko razdoblje, a neki i godinama, dijeliti zajednički životni prostor, ideja njihova povezivanja u mrežu međusobne podrške i potpore iznimno je važna za kvalitetu njihovih života.

Aktivnosti će uključivati kreativne, edukativne i socijalizacijske radionice za djecu i starije osobe, fotografske i dramske radionice, pripremu kostima i kulisa za dramske predstave, ekološke radionice, sadnju cvijeća, povrća i drveća.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti