23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Najave za četvrtak, 16. rujna

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – U četvrtak, 16. rujna 2021. godine u 10 sati, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obići će Osnovnu školu Budaševo-Topolovac-Gušće (Trg M. Šokčevića 1, Budaševo) gdje se otvara produženi boravak za učenike ove škole. OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće osma je po redu sisačka osnovna škola u kojoj Grad Sisak organizira rad produženog boravka.

SISAK – Promocija knjige Marijan Celjak zvijezda vječnog sjaja Jakše Raguše bit će u četvrtak, 16. rujna, u 19 sati u Cocktailu 2. Promociju organizira UHDDR Sisačko-moslavačke županije.

SISAK – Predstavljanje zbornika radova s istoimenog znanstvenog skupa „Antemurale Christianitatis – Crkva i društvo na području Središnje Hrvatske krajem 15. i početkom 16. stoljeća“ održat će u četvrtak, 16. rujna u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. O zborniku će govoriti urednici dr. sc. Tomislav Matić i doc. dr. sc. Stipica Grgić.

PETRINJA – Misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje grada Petrinje predvodit će, u četvrtak 16. rujna u 9 sati u crkvi sv. Lovre, sisački biskup Vlado Košić.

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u četvrtak, 16. rujna 2021. godine, s početkom u 9 sati u Petrinji nazočiti Svetoj misi zadušnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata (župna crkva Sv. Lovre) u sklopu manifestacije „Dani sjećanja 1991.-2021.“

PETRINJA – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak će sudjelovati u komemoraciji u sklopu manifestacije „Dani sjećanja 1991.-2021.“, koja će kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku početi u 10 sati i 30 minuta.

SISAK – Predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mijo Šepak i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u četvrtak, 16. rujna 2021. godine, sudjelovati u obilježavanju 30. obljetnice pogibije brigadira Marijana Celjaka, koje organizira Udruga ratnih veterana 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“.

Program

17:00 polaganje vijenaca,paljenje svijeća i zajednička molitva za sve poginule branitelje kod spomen-obilježja Šašna Greda, na mjestu pogibije brigadira Marijana Celjaka,
18:00 paljenje svijeća u Topolovcu, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti