18 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Siščanke obranile naslov prvakinja, a Tea Ilijević prvakinja je države u dvije kategorije

- Marketing-spot_imgspot_img

U Osijeku na strelištu Pampas je 11.09. i 12.09. održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za juniore/ke i seniore/ke. Sisački streljački klub je u obje kategorije branio naslove prvaka, a iako je ekipni uspjeh bio polovičan ukupno su zadovoljni rezultatima. No krenimo redom.

Subota 11.09.2021. ekipa juniorki u sastavu Tea Ilijević, Mirta Ilijević i Zoja Šaban uspjela je premoćno obraniti naslov prvakinja rezultatom 1079 krugova, čak 50 više od drugoplasirane Končanice. Iako suŠSK HVIDRA imali izmijenjenu ekipu u odnosu na prošlu godinu, djevojke ni u jednom trenutku nisu pobjedu dovodile u pitanje. Pojedinačno je naslov pobjednice odnijela Tea Ilijević rezultatom 375 krugova! Prednost koju je ostvarila u osnovnom meču nije ispuštala do kraja. Mirta Ilijević je u osnovnom meču pogodila 360 krugova, što je njen osobni rekord, a zauzela je 4. mjesto. Zoja Šaban, još kadetkinja, prvi puta je nastupala u kategoriji juniorki i sa odličnih 344 kruga osvojila 8. mjesto i omogućila naslov državnih prvakinja.

Nedjelja 12.09.2021. na istom mjestu, gađala se ista disciplina u seniorskoj kategoriji. Klub je imao mušku i žensku ekipu, a ženska je također branila naslov pobjednica. Na žalost u tome nisu uspjele, najviše zato što Nikolina Knežić nije mogla ići s nama. Zamijenila ju je Ivana Medved u posljednji tren i to prilično uspješno, obzirom da Ivana već tri godine intenzivno trenira pištolj. Uz sve probleme, djevojke su sa 1093 kruga osvojile naslov viceprvakinja države!!

Pojedinačno je Tea napravila pravi spektakl. Iako tek drugu godinu juniorka, ne samo da je pobijedila puno iskusnije protivnice, nego je rezultatom od 380 krugova izjednačila državni rekord!! Mirta je ponovo podigla osobni rekord na 363 kruga što je bilo dovoljno za 6. mjesto. Ivana je pogodila nevjerojatnih 350 krugova (bez treninga) i zauzela 11. mjesto.
Muška ekipa u sastavu Dragan Krnjajić, Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević nije uspjela doći barem do 3. mjesta. Iako smo imali isti rezultat 1037 krugova, kao i strijelci iz Bjelovara, bjelovarčani su za posljednju seriju uspjeli osvojiti broncu, a Siščanima je preostala “drvena” medalja. Pojedinačno je najbolji bio Dragan Krnjajić sa 350 krugova, Ilijević je pogodio 348, a Lovrenović 339 krugova. Šteta za propuštenu priliku.

Idući vikend, također u Osijeku je kadetsko prvenstvo države, a po prvi puta nakon 2011. godine klub će uz kadetkinje imati i ekipu kadeta.

Zadnje novosti
Ostale novosti