18 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Ivana Bodrožić, Ivana Pamuković i Diana Matulić na razgovorima na Šetnici Slave Striegla

- Marketing-spot_imgspot_img

Drugi po redu razgovor iz ciklusa ”Razgovori između teksta i naslovnice”
koji se održava u sklopu Connect/Reflect programa će se održati na Šetnici Slave Striegla.

Vrijeme: petak, 10/9/2021, 18,00 sati

U razgovoru sudjeluju: Ivana Bodrožić, Ivana Pamuković i Diana Matulić.

U sklopu jesenskog programskog izdanja Connect/Reflect programa nastavljamo sisačkoj publici predstavljati suvremene pisce hrvatske književnosti čije knjige su, osim na književnom planu, istaknute i u natječajima dizajna uspješnim naslovnicama.

Rad pisca, dizajnera i urednika, svakog ponaosob, bit će tema naših razgovora. Sinkretizam književnog i likovnog polaznica je razgovora s namjerom da se govori o književnom iz likovnog i obrnuto. Ispreplitanje umjetničkih tehnika omogućuje nam novu vizuru i novi način promatranja svakog od ključnih elemenata djela.

Druga autorica koju ćemo u sklopu ovog ciklusa predstaviti je Ivana Bodrožić i njezin roman ”Sinovi, kćeri”.

Knjigu je objavio nakladnik Corto Literary/Hermes naklada, urednica knjige je Diana Matulić, a dizajn naslovnice potpisuje Ivana Pamuković.

///

Program pod nazivom ”Connect/Reflect” predstavlja ciklus potprograma u sklopu godišnjeg izložbenog programa Gradske galerije Striegl s naglaskom na diskurs i interdisciplinarne i interaktivne programske prakse. Naziv projekta ”Connect/Reflect” predstavlja osnovnu težnju ovakvog djelovanja Gradske galerije Striegl, a to je povezivanje različitih dobnih skupina/ranjivih skupina posjetitelja kroz versatilan i interdisciplinaran sadržaj i oblike umjetničkog i teorijskog djelovanja te ukazivanje na različite mogućnosti interaktivne komunikacije s publikom te refleksija dobivenih informacija i saznanja putem različitih oblika umjetničkog djelovanja.

Ove godine, koja je proglašen godinom čitanja, svi programi su usmjereni na sinkretizam tekstualnog i vizualnog medija.

 

Zadnje novosti
Ostale novosti