23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Projekt sisačke udruge „Judita“ – „Zemlja se trese – ne obitelj“

- Marketing-spot_imgspot_img

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, sisačka udruga „Judita“ provodi jednogodišnji projekt „Zemlja se trese – ne obitelj“.

Prioritetna skupina obuhvaćena ovim programom su: obitelj, djeca, mladi i roditelji općenito.

“Kako su Sisak i širu okolicu zadesila dva razorna potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine, pored korona krize postalo je dodatno izazovno biti nositelj projekta – obitelj. Uz mnoge vidljive razorne segmente, potres je još značajnije utjecao na psihološke i emocionalne elemente unutar mikrostrukture obitelji. U kontaktu s velikim brojem roditelja, što kroz školske, što kroz vrtićke aktivnosti uvidjeli smo veliki postojeći problem. Namjera nam je dati sugrađanima koji su roditelji poruku kako se moguće povezati i dobiti informacije pravovremeno te da nije čudno tražiti pomoć u ovakvim situacijama.” – kazuju u udruzi.

Cilj je projekta pomoći roditeljima i djeci da se nose s novonastalom situacijom te da pojme kako ona nije konačna, ali je prilagodba njezin važan faktor, baš kao i pokretačka energija prema obnovi i emocionalnom oporavku.

Specifični ciljevi:
1. okupiti ciljanu populaciju sa specifičnim problemima (roditelji i djeca)
2. napraviti gradiranje specifičnih problema, a koji primarno ovise o starosti djece obuhvaćene projektom
3. formirati radne skupine po pojedinim specifičnim skupinama (dojenčad, vrtička djeca, osnovnoškolci, srednjoškolci)
4. definirati sigurne zone za igru i druženje u Sisku temeljem relevantnih prikupljenih podataka
5. osigurati psihosocijalnu pomoć kroz institucije registrirane za tu djelatnost

Projekt treba povezati pripadnike ciljanih skupina i stvoriti osjećaj primarne sigurnosti u djece i roditelja: u igri, radu, aktivnostima i zajedničkom slobodnom vremenu.

“Ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince i obitelji da se jave na e-mail adresu udruge:judita.projekti@gmail.com , kako bismo ih pravovremeno obavijestili o tijeku i provođenju programa.” – poručuju iz udruge Judita.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti