9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Najave za subotu, 4. rujna

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska pokreću mali festival urbane kulture koji ima za cilj okupljanje ljubitelja glazbe, knjiga i stripova.

Ovaj jedinstveni festival gleda prema budućnosti kulturnog razvoja grada. Festival glazbe, knjiga i stripova ili GIKS FEST ima za cilj popularizaciju urbanog način života i uživanja u dobroj glazbi i čitanju. Na festivalu će se moći nabaviti vinil ploče koje su ponovno postale popularne nakon duge dominacije CD-a. Retro izričaj koji nude ploče trebao bi potaknuti i na ponovno korištenje gramofona kao sredstva za prijenos zvuka. Prodaja ploča organizirana je u suradnji s prodavaonicom rabljenih ploča Analogni zvuk iz Zagreba.
Knjige će ove godine prezentirati nakladnička kuća Sandorf iz Zagreba koja se svojom iznimnom ponudom i hrabrom uređivačkom politikom izdvaja na tržištu knjiga. Na festivalu će se moći nabaviti i stripovi poput kultnog Alana Forda te niza drugih junaka, a bit će postavljen i jedan štand za sve one koji žele doći i mijenjati svoje stripove.
U popratnom programu festivala održat će se još niz zanimljivih događanja među kojima će biti kreativne radionice za djecu, radionica puštanja ploča s gramofona, a nakladnička kuća Sandorf održat promociju knjige. Posebno zanimljiv bit će i pub kviz općeg znanja Kvizopija na temu popularne kulture, a uključuje glazbu, knjige i stripove. 
Nikada nije kasno za uživanje u dobroj glazbi, knjigama i stripovima zato dođite na GIKS FEST, 04. 09. 2021. od 11 do 22 sata u dvorištu Holandske kuće, Rimska 10.

SISAK – U petak i subotu se obilježava Dan branitelja Grada Siska

subota, 4. rujna 2021.

09.00 malonogometni turnir braniteljskih udruga grada Siska u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije, podružnica Sisak, stadion ŠNK Borac Novo Selo

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u subotu 4. rujna 2021. godine, nazočiti 17. petrinjskim sportskim susretima branitelja, tradicionalnoj sportsko-kulturnoj manifestaciji u organizaciji udruge HVIDR-a grada Petrinje. Nakon polaganja vijenaca kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima (Senjak) s početkom u 8 sati i 45 minuta, uslijedit će svečano otvaranje 17. petrinjskih sportskih susreta branitelja, s početkom u 9 sati i 15 minuta na otvorenom prostoru Gradskog kupališta u Petrinji.

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u subotu 4. rujna 2021. godine, s početkom u 11 sati u Sibiću (Grad Petrinja) kod spomen-obilježja žrtvama iz Domovinskog rata nazočiti postavljanju jarbola sa zastavom, donacije tvrtke COSMOS DESIGN iz Varaždina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti