24.5 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

U listopadu dopunski izbori za manjinske vijećnike u šest općina i gradova SMŽ te Županijskoj skupštini

- Marketing-spot_imgspot_img

Odlukom Vlade Republike Hrvatske raspisani su dopunski izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave iz reda pripadnika nacionalne manjine, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda u onim općinama, gradovima i županijama gdje na lokalnim izborima nije osigurana zakonska zastupljenost manjinskih vijećnika.

U odnosu na ranije izbore promjena je na ovim lokalnim izborima bila u tome što se vijeća i skupštine nisu mogle popunjavati onim neizabranim vijećnicima s lista koji nisu ušli u vijeća direktno temeljem svojih mjesta na listama nakon samih izbora i konstituiranja vijeća.

Izbori će se održati u nedjelju, 3. listopada.

Na području Sisačko-moslavačke županije izbori će biti provedeni za Županijsku skupštinu (2 vijećnika), Općinsko vijeće Hrvatske Dubice (dva vijećnika) , te po jedan vijećnik u gradskim i općinskim vijećima Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Siska, Majura i Sunje. 

Svuda je riječ o vijećnicima iz redova srpske nacionalne manjine pa će na izborima 2. listopada u SMŽ sudjelovati samo birači iz redova srpske nacionalne manjine.

Odluka_o_raspisivanju_DOPUNSKI_IZBORI

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti