6.7 C
Sisak
Nedjelja, 17 listopada, 2021

Najave za ponedjeljak, 30. kolovoza

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK, PETRINJA, GLINA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji u ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine.

Posjet županiji započet će u Sisku, gdje će se sastati sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom i njegovim suradnicima u 9.00 sati (prostor koji koristi Sisačko-moslavačka županija, Ulica Ivana Kukuljevića Saksinskoga 26).

U 10.00 sati, u Petrinji, predsjednik Vlade Plenković predsjedat će sastankom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije (Vojarna pukovnik Predrag Matanović).

Potom će, u 11.30 sati u Glini obići Srednju školu Glina (Frankopanska 30).

Posjet županiji predsjednik Vlade završit će u Glini gdje će u 12.00 sati nazočiti svečanom obilježavaju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu (prostor ispred crkve, Trg bana Josipa Jelačića 24).

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, a prilikom obilaska Srednje škole Glina i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman na svečanom obilježavaju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

SISAK – Projekt SuPER – susreti podrške, edukacija i rada provodi se od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine, financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. Nositelj projektnih aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.

Pozivamo vas na zajedničko druženje koje uključuje predstavljanje iskustava i ostvarenih postignuća projekta SuPER – u ponedjeljak 30. kolovoza 2021. u 13 sati u Caffe bar EDI (vrta terasa), Sisak, Antuna i Stjepana Radića 27. Planirano druženje je do cca 15 h.

GLINA – U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.
Tim povodom Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja organizira program obilježavanja koji će se održati u Glini, na prostoru ispred Crkve sv. Ivana Nepomuka, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 24.
Program će započeti polaganjem vijenaca u 10 sati kod spomenika „Suza“, a potom slijedi Sveta misa te središnje obilježavanje u 12 sati.
Suorganizatori događaja su Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a program se održava uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline, ICRC-a te Hrvatskog Crvenog križa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti