18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

“Smile“ Damira Kukuruzovića promoviran u Sisku i Rovinju

- Marketing-spot_imgspot_img

Povodom 46. rođendana Damira Kukuruzovića, objavljen je album „Smile“ (Menart), a promocije su održane u Sisku i Rovinju – u dva grada za koje je glazbenik bio posebno vezan – u Sisku je živio, a u Rovinju provodio sve više vremena uz želju da ondje sa svojom voljenom suprugom provede starost.

Na promociji su se Damirovoj Django Groupi, što pjesmom, što emotivnim govorima, pridružili i gosti – Vesna Čipčić, Zoran Čutura, Zoran Predin, Miro Ungar, Sonja Granić Stević, Vojo Šiljak. U Rovinju je koncert održan u sklopu Rovinj art & more festivala na terasi zajednice Talijana Rovinj – Circolo, dok se publika u Sisku okupila na Ljetnoj Sceni Kazališta 21.

U dvosatni koncert, publiku je uvela Marijana Barišić, supruga Damira Kukuruzovića i izvršna producentica albuma, ali i kratki dokumentarac Roberta Zubera, sastavljen od video isječaka i anegdota s Damirovih koncerata.

˝Ovo je kruna moga stvaralaštva˝, koncem listopada 2020. izrekao je Damir zadovoljno preslušavajući i posljednju pjesmu s albuma „Smile“, iako je u svom radnom naslovu album nosio drugačiji naziv. Netom poslije se razbolio uslijed pandemije koronavirusa i nažalost nije dočekao njegov izlazak. „Smile“, light motiv njegova življenja, skladba koju je silno volio i koja se nalazi na njegovom posljednjem albumu, nametnula nam se stoga kao logičan naslov. Nebeskim prstom vođeni iznjedrili smo album koji će učiniti, sigurna sam, radosnim svakoga tko ga bude imao u svojoj ruci, slušao na svom CD uređaju. Ja sam Nebu zahvalna na našem postojanju, trenutku našeg susreta, što nismo poput zrnaca prašne jedno kraj drugog proletjeli. Ljubav nas je naučila živjeti.“, prisjeća se Marijana Barišić.

Na Damirovom mjestu za gitarom, bio je talentirani mladi glazbenik Juraj Markač (gitara), a uz njega su bezvremenske skladbe odsvirali Željko Bilbija (bas gitara), Bruno Urlić (violina), Miroslav Čehaić (ritam gitara), Paul Kempf (klavir) i Goran Brebrić (cajon).

Na obje je večeri uz početak, posebno bio emotivan i kraj – kada je Vesna Čipčić, legendarna glumica poznata po ulozi u popularnoj seriji „Vruć vetar“, izvela pjesmu „A sad adio“. U Sisku joj se u izvedbi pridružio Zoran Predin zajedno s ostalim gostima, a u Rovinju Ronald Braus.

FOTO: Damir Pahić za Menart

Kako je bilo u Sisku, pogledajte snimku na linku:

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti