6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Najave za subotu, 28. kolovoza

- Marketing-spot_imgspot_img

MARTINSKA VES – Nakon Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije, koji će se održati u okviru Kupskih noći u Sisku (petak, 27. kolovoza u 22 sata) pored zgrade Siscia Jazz Cluba, isti projekt nastavlja se već sljedeći dan u Martinskoj Vesi, u autohtonom ambijentu Tradicijskog seoskog gospodarstva Dadović (Desna Martinska Ves 3), petnaestak minuta lagane vožnje autom od centra Siska. Početak je u subotu, 28. kolovoza, u 19 sati.

Program će biti upriličen na otvorenom, na skeli koja je donedavno služila za prijevoz putnika i vozila, smještenoj na samoj obali rijeke Save. Terasa skele je osvijetljena i natkrivena, tako da najavljena kiša ne može spriječiti okupljanje. Za posjetitelje koji dolaze iz daljega, postoji mogućnost noćenja na samom gospodarstvu. Zainteresirani će imati priliku kušati i domaća, autohtona jela sisačke Posavine po pristupačnim cijenama.

Nastupit će brojni književnici iz Sisačko-moslavačke županije i drugih dijelova Hrvatske, a za glazbenu kulisu programa pobrinut će se punk sastav Nea iz Maribora i sisački kantautor Danko Tomanić.

Tribina će se održati uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Književni kompas SMŽ se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija u godini čitanja.

PETRINJA – Marijina Legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine u Petrinji organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza, po uzoru na Mladifest u Međugorju.

U ovogodišnjem programu pod geslom „A ti stani sada da ti objavim riječ Božju!“ sudjelovat će brojni istaknuti predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

Program Mladifesta u subotu, 28. kolovoza započinje u 18 sati, a u 19 sati misu će predvoditi sisački biskup Vlado Košić. Nakon toga slijedi svjedočanstvo mladomisnika Rafaela Mlinara te koncert duhovne glazbe Alena Hržice i Vanesse Mioč.

TOPUSKO – Izaslanica sisačko-moslavačkog župana Ivanka Roksandić ĆE u subotu, 28. kolovoza 2021. godine, s početkom u 17 sati nazočiti obilježavanju Dana sela Velika Vranovina (Općina Topusko).

LIPOVLJANI – Predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mijo Šepak u subotu, 28. kolovoza 2021. godine, s početkom u 19 sati u Lipovljanima nazočiti svečanom otvorenju Lipovljanskih susreta.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti