6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Lonjsko polje: Nove promatračnice u obliku rode i kosca

- Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri atraktivne promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje. Promatračnice su atraktivan foto kutak za brojne avanturiste.

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetiteljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetiteljskog centra Repušnica dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetiteljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu.

„Izgradnjom promatračnica dodatno samo obogatili sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje mogu vidjeti s promatračnica jer se promatračnice nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njih doći saznat će u našim infocentrima.“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Marija Kušmiš.

Izgradnja je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za atraktivan izgled promatračnice zaslužan je projektantski tim tvrtke Roth i Čerina d.o.o.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti