18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

Književni kompas Sisačko-moslavačke županije: Martinska Ves

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon Književnog kompasa Sisačko-moslavačke županije, koji će se održati u okviru Kupskih noći u Sisku (petak, 27. kolovoza u 22 sata) pored zgrade Siscia Jazz Cluba, isti projekt nastavlja se već sljedeći dan u Martinskoj Vesi, u autohtonom ambijentu Tradicijskog seoskog gospodarstva Dadović (Desna Martinska Ves 3), petnaestak minuta lagane vožnje autom od centra Siska. Početak je u subotu, 28. kolovoza, u 19 sati.

Program će biti upriličen na otvorenom, na skeli koja je donedavno služila za prijevoz putnika i vozila, smještenoj na samoj obali rijeke Save. Terasa skele je osvijetljena i natkrivena, tako da najavljena kiša ne može spriječiti okupljanje. Za posjetitelje koji dolaze iz daljega, postoji mogućnost noćenja na samom gospodarstvu. Zainteresirani će imati priliku kušati i domaća, autohtona jela sisačke Posavine po pristupačnim cijenama.

Nastupit će brojni književnici iz Sisačko-moslavačke županije i drugih dijelova Hrvatske, a za glazbenu kulisu programa pobrinut će se punk sastav Nea iz Maribora i sisački kantautor Danko Tomanić.

Tribina će se održati uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera.

Književni kompas SMŽ se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija u godini čitanja.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti