6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Najave za petak, 27. kolovoza

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović predstavit će nastavak mjere aktivne politike zapošljavanja „Javni rad – otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na područjima Sisačko-moslavačke županije“. Predstavljanju mjere koje će se održati u petak, 27. kolovoza 2021. s početkom u 11 sati u
Hotelu Panonija, Kukuljevića Sakcinskog 21, Sisak, nazočit će potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska
prava Boris Milošević, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić,zastupnik u Hrvatskom saboru Marin Piletić te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Ministar Aladrović mjeru će predstaviti gradonačelnicima gradova, načelnicima općina Sisačko- moslavačke županije, predstavnicima Caritasa sisačke biskupije, Crvenog križa te gradskih društava županije. Izjave za medije predviđene su u 10:40.

PETRINJA – Marijina Legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine u Petrinji organizira treći Mladifest u Hrvatskoj koji će se održati od 27. do 29. kolovoza, po uzoru na Mladifest u Međugorju.

U ovogodišnjem programu pod geslom „A ti stani sada da ti objavim riječ Božju!“ sudjelovat će brojni istaknuti predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

Prvog dana, u petak, 27. kolovoza program započinje u 15.30 sati, a sudjelovat će slovenski svećenik Ciril Čuš, kapelan iz Međugorja fra Zvonimir Pavičić, obitelj Špar koja će dati svoje svjedočanstvo te mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nakon mise u 19 sati održat će se križni put ulicama razorenog grada kojeg su osmislili članovi Marijine legije. Svaku postaju čita jedan legionar koji će i svjedočiti svemu što je prošao nakon razornog potresa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti