6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Rezultati nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila

- Marketing-spot_imgspot_img

Sa subotu na nedjelju, 14./15. kolovoza, u vremenu od 18 do 2 sata, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu i brzine kretanja vozila. Akcija je provedena u koordinacija s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom. Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 191 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 40 prometnih prekršaja, od kojih se 23 prekršaja odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila te šest prekršaja na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača, njih četvero je upravljalo osobnim vozilima i dvoje biciklom.
 
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola tri prekršaja počinjena su na području Kutine, dva na području Siska i jedan na području Hrvatske Kostajnice. Kod pet vozača, među kojima i jedan vozač bicikla izmjerena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod drugog vozača bicikla izmjerena koncentracije alkohola više od 2 promila. Prema dobnim skupinama tri alkoholizirana vozača je bilo u dobnoj skupini više od 50 godina, dva u dobnoj skupini od  25 do 30 godina te jedan u dobnoj skupini od 31 do 40 godina. U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,06 promila utvrđena je 50-godišnjaku koji je zatečen kako u subotu, 14. kolovoza, oko 23.30 sati, u ulici Josipa Jurja Strossmayera upravlja biciklom.
 
Najveća izmjerena brzina tijekom akcije bila je 168 km/h, a izmjerena je na autocesti A3 za osobni automobil njemačkih registracija kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Republike Kosova.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti