6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Ispitan osumnjičeni 30-godišnjak i predloženo određivanje istražnog zatvora

- Marketing-spot_imgspot_img
Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 16. kolovoza 2021. zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv državljanina Republike Srbije (1991.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. (17. 8. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 15. kolovoza 2021., postupajući prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se okoristio za 400,00 eura, na nepoznatom mjestu u blizini granice Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, u kombi vozilo kojim je upravljao, preuzeo više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je ilegalne migrante smjestio u teretni prostor kombi vozila koji nije namijenjen za prijevoz ljudi te je bez sjedala, sigurnosnih pojaseva i otvora za dotok zraka, pri čemu je osobama koje je prevozio bilo otežano kretanje i disanje. Osumnjičenik ih je, osnovano se sumnja, prevozio prema Zagrebu, ali ga je policija zaustavila na autocesti A3 kod izlaza za Novsku.
Osumnjičenik je ispitan u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je prihvatio ovaj prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti