18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

UNESCO donirao 46 tisuća dolara za obnovu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji

- Marketing-spot_imgspot_img

46 tisuća dolara iz UNESCO-ovog Hitnog fonda za obnovu kulturne baštine za obnovu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji
Nakon razornih potresa koji su pogodili Republiku Hrvatsku u ožujku i prosincu 2020. godine, Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija uspostavilo je protokole za hitnu zaštitu koji su bili popraćeni podrškom međunarodnih partnera.

Zbog dugogodišnje dobre suradnje s Hrvatskom, UNESCO je izrazio spremnost na pomoć za stradale u potresu te odobrio financijsku potporu iz svog Hitnog fonda za obnovu kulturne baštine.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija zatražilo je od UNESCO-a sredstva za obnovu potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije, a u koordinaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sisačko-moslavačkom županijom izabrana je Osnovna škola Dragutina Tadijanovića kao prioritet kako bi se osigurao što brži povratak djece u školu.

Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića pohađa više od 500 učenika među kojima ima i učenika s poteškoćama koji pohađaju specijalizirane učionice i edukacijske grupe. Donirana sredstva iz UNESCO-ovog programa za hitne slučajeve u vrijednosti od 46.000,00 USD koristit će se za građevinske radove.

(smz.hr)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti