1 C
Sisak
Utorak, 26 listopada, 2021

Obilježen Dan grada Gline

- Marketing-spot_imgspot_img

Župan Ivan Celjak je kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u petak, 6. kolovoza 2021. godine, sudjelovao u programu obilježavanja Dana grada Gline.
Odavanje počasti održano je polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu „Suza“, a Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gline održana je u Hrvatskom domu.

Župan Celjak je u svom obraćanju podsjetio je na temeljne činjenice iz novije prošlosti grada Gline, u kojem je, napadom pobunjenih Srba na policijsku postaju počelo pružanje oružanog otpora agresoru, a Glina je dala veliki obol i žrtvu u Domovinskom ratu i stvaranju neovisne, demokratske Republike Hrvatske. U teškim vremenima Glinjani nisu izgubili vjeru, snagu i duh, što je omogućilo pobjedu i slobodu. I danas, kad se treba boriti s posljedicama katastrofalnog potresa potrebna nam je ta snaga i nadasve zajedništvo, rekao je Celjak.

„Svi zajedno radimo i radit ćemo na tome da obnova bude učinkovitija, kvalitetnija i brža. I vjerujem da ćemo svi zajedno nastojati da iduće godine u ovo vrijeme razgovaramo o drugim temama, o razvojnim projektima koje ćemo u međuvremenu realizirati i onim projektima koje ćemo realizirati u budućnosti,“ zaključio je župan Ivan Celjak.

(smz.hr)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti