23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Najave za petak, 6. kolovoza

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Koncert Marka Škugora povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zbog najavljene kiše odgađa se za petak, 6. kolovoza od 21 sat na Šetnici Slavoljuba Slave Striegla. Koncert organiziraju Grad Sisak i TZG Siska.

PETRINJA – Blagdan Preobraženja Gospodnjeg svečano će u petak, 6. kolovoza proslaviti istoimena petrinjska župa. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić koji će tom prigodom i blagosloviti novopostavljeni mozaik u svetištu crkve, rad isusovca p. Marka Rupnika. Večernje misno slavlje s početkom u 19 sati predvodit će p. Ike Mandurić.

PETRINJA – Izaslanik sisačko-moslavačkog župana Nenad Bužanić će u petak, 6. kolovoza 2021. godine, s početkom u 10 sati predvoditi izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje će u Petrinji sudjelovati u programu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Petrinje.

Program će početi dočekom ultramaratonca Branka Šubića kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima, te biti nastavljeno svečanim programom uz polaganje ruža na Spomeniku i nastup Klape Kvirin iz Siska.

GLINA – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak će u petak, 6. kolovoza 2021. godine, sudjelovati u obilježavanju Dana grada Gline, koje će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

8:30 sveta misa u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka u Glini,
9:00 svečano polaganje vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu „Suza“,
9:45 Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gline u Hrvatskom domu (Stjepana i Antuna Radića 10).

GLINA – Izaslanik sisačko-moslavačkog župana Stjepan Markanović će u petak, 6. kolovoza 2021. godine, s početkom u 16 sati i 30 minuta u Maloj Solini (Grad Glina) predvoditi izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje će sudjelovati u svečanoj proslavi Dana Male Soline – „Preobraženja“.

Nakon odavanja počasti u Domovinskom ratu poginulim mještanima Male Soline uslijedit će misno slavlje ispred ruševina crkve Ranjenog Isusa, te nastup KUD-ova i zabavni program.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti