23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Društvo Doro započelo s provedbom projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III”

- Marketing-spot_imgspot_img

Društvo Doro započelo je s provedbom projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III” financiranim kroz Europski socijalni fond Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 kroz Poziv ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III”.

Natječaj je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vrijednost projekta je 1.276.440,00 kuna i sufinanciran je od Europske unije- ESF u stopostotnom iznosu.

Vrijeme provođenja projekta je 20 mjeseci i to od 03.05.2021 do 03.01.2023 godine.

Cilj projekta „Doro i osobni asistenti u fazi III“ jest omogućiti socijalno uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba sa intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima pružanjem usluge osobne asistencije na sisačkom području. Za osam osoba s invaliditetom osigurat će se pružanje usluge osobne asistencije kroz 20 mjeseci kroz zapošljavanje osam osobnih asistenata, koji će unaprijediti kvalitetu njihova života i socijalnu uključenost.

Ciljana skupina su osam osoba s invaliditetom s najtežim stupnjem invaliditeta.

Partner u projektu Udruga “KAS” Sisak.

O Društvu Doro
Društvo Doro osnovano je 2009. godine s ciljem pomoći duševnim bolesnicima osobama s invaliditetom, ranjivim skupinama i ovisnicima, ima 22 zaposlenih koji brinu o 81-om korisniku.
Društvo trenutno provodi još dva projekta „Ispunjena želja“ u okviru Poziva „Zaželi“ te „ Samostalan život osoba s invaliditetom uz pomoć osobnih asistenata” kroz Poziv ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II”.
Od 2009. godine, proveli smo nekoliko projekta odobrena od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatske Elektroprivrede, Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska itd. Provedeni projekti i radionice u organizaciji Društva Doro: „Ovisnosti i mladi“,„Što je stres“, „Depresija“, „Zašto mladi piju“, „Kardiovaskularne bolesti“, „Opremanje Kuće DORO“, „Radionice za samce“, „Pomoć u kući“.Partneri u spomenutim projektima, s kojima imamo dobra iskustva i suradnju su Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija. Članovi Društva Doro sudjelovali su na raznim radionicama te obilježavali značajne datume, organiziralismo nekoliko okruglih stolova te radionica. Organizirali su prikupljanje i podjelu poklona za osobe u potrebi.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti