23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Kolapjani na Večerima dalmatinske pisme

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon sudjelovanja na završnoj večeri Festivala dalmatinskih klapa koja se prošlog vikenda održala u Omišu sisačka klapa Kolapjani nastavlja svoju ljetnu turneju. Ove nedjelje, 25. srpnja nastupit će na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu i to na Kaštelanskom điru, poznatijem kao večer klapskih obrada.

Naime, riječ je o festivalu na kojem sisački Kolapjani nastupaju još od 2002. godine kada su bili apsolutni pobjednici i po ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda i po mišljenju publike, a nakon toga su povremeno nastupali i osvajali nagrade za izvedbu ili obradu skladbi.

Ove godine predstavit će se pjesmom „Kad raziđe se dim“ za koju pjesmu je glazbu napisao Arsen Dedić, tekst Krste Juras, a vokalni aranžman pripremila je Marijana Ivšić Kolić, voditeljica klape Kolapjani.

S obzirom na naslov i tekst pjesme, te potres koji je prošle godine pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, Kolapjani će ovu pjesmu otpjevati sa posebnom emocijom i simbolikom uz suosjećanje sa svim stanovnicima Sisačko moslavačke županije i u znak zahvalnosti svima koji su pomogli i još uvijek pomažu u saniranju posljedica potresa.

Kaštelanski đir održava se na poljani ispred crkve Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu s početkom u 21 sat.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti