8 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Prva kućica za knjige u Kutini je otvorena

- Marketing-spot_imgspot_img

U blizini dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini je otvorena prva kućica za knjige u sklopu projekta kojim se nastoji uključiti i potaknuti na čitanje i sve one koji nisu članovi knjižnica. U sklopu spomenutog projekta biti će sveukupno šest kućica za knjige postavljeno na području Grada Kutine, osim kućice na Trgu, bit će i 1 u parku 56. Bojne, 1 u Parku 5. studenog kod Doma zdravlja te 3 van grada, tj kraj škole u Repušnici, kod igrališta u Kutinskoj Slatini i kod škole u Banovoj Jaruzi. 5 kućica je oslikala gđa Jadranka del Ponte, dok su 1 oslikali djeca dječjeg vrtića na radionici u dvorištu iza Knjižnice.

“Ovim projektom Knjižnica i čitaonica Kutina je izašla iz svojih okvira te su se uključili u pokret koji potiče uključivanje i onih koji nisu članovi knjižnica. U spomenutoj kućici nalaze se knjige koje možete posuditi, pročitati te vratiti kako bi bile dostupne i drugima. Poreč je prvi grad u Hrvatskoj koji je započeo s postavljanjem kućica, najčešće su u tom društvu gradovi uz more, no drago mi je što smo započeli postavljanje ovakvih kućica i u našem gradu”, rekla je Suzana Pomper, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina.

“Ovakve male slobodne knjižnice funkcioniraju na način – posudi, pročitaj, vrati. Uz to, svi mi možemo ostaviti i pokoju knjigu za koju smatramo da bi ju vrijedilo pročitati te ćemo tako poticati čitanje u našem gradu, ali i razmjenu pozitivnih priča i dijeljenje s drugima”, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Sve male slobodne knjižnice koje možete pronaći u nekoliko gradova diljem Hrvatske biti će upisane u kartu slobodnih knjižnica te ćete uz njih, i naše kutinske kućice za knjige moći pronaći u svakom trenutku.

Nakon otvorenja kućice, djelatnici Knjižnice i čitaonici održali su zanimljivu radionicu izrade narukvica s najmlađim posjetiteljima dječjeg igrališta na Trgu.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti