8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Zahuktava se ovogodišnji Re:Think festival

Datum:

Marketing

Šesto izdanje festivala ulične umjetnosti Re:Think ove se godine održava tijekom lipnja i srpnja, a iza sebe će ostaviti pet murala i jednu paste up akciju na različitim gradskim lokacijama.

Prvi mural ovogodišnjeg izdanja festivala oslikan je na prostoru Gradskih bazena Caprag, a oslikala ga je Ena Jurov veselim motivima za inspiraciju svima koji spas od ljetnih vrućina pronalaze na bazenu.

Druga festivalska akcija održana je 26. lipnja, a radi se o projektu „Lutajuća knjiga“ umjetnice Antonelle Šantek u suradnji sa sisačkom spisateljicom Nastjom Kulović, a rad pod nazivom „Lutajući oglasi“ inspiriran je ljubavnim oglasima iz kategorije „I saw you“, te je na sisačkim ulicama ostavio male, šarene podsjetnike na ljubav i romantiku.

Ovih dana festivalu se pridružio i Vedran Štimac (Polite BastART) koji radi mural u Hebrangovoj ulici, te Tea Jurišić u Ulici Ivana Bakrana 11. Murale će crtati i Chez te Lunar, umjetnici koji su već gostovali na prethodnim festivalskim izdanjima, a čiji su radovi uništeni u potresu 29. prosinca 2020.

Geslo ovogodišnjeg izdanja je „Glavu gore!“, a umjetnički radovi koji će ostati u naslijeđe Siščanima, ove će godine podsjećati na to da nas sve zajedno, unatoč teškim vremenima kroz koje prolazimo i nedaćama koje su nas u posljednjih godinu dana zadesile, ipak čekaju sretniji dani. Svaki od radova predstavljat će nove životne perspektive i nove poglede na život, podsjećati nas da i dalje postoje stvari za koje se vrijedi boriti, i da će jednog dana sve biti bolje.

Festival su financijski podržali Grad Sisak i Ministarstvo kulture i medija RH.

Možda vas zanima...

Slikarica Marijana Petrović Mikulić sudjeluje na izložbi u Dubrovniku

Slikarica Marijana Petrović Mikulić sudjelovala je u žiriranoj izložbi...

Sljedeća Stihovnica Siska je u ponedjeljak u Sisku

Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u...

Rad sisačke umjetnice Ivane Tkalčić uvršten je u Zbirku Europskog parlamenta

Rad sisačke umjetnice Ivane Tkalčić, prošlogodišnje dobitnice pohvale Grada...

Predavanje „Stanovnici antičke Siscije“ u Gradskom muzeju Sisak

Ovaj četvrtak predstoji nam posljednje predavanje iz ciklusa predavanja...