Naslovnica Vijesti SMŽ Veliki sukobi u kutinskom HSLS-u – traže smjenu predsjednika ogranka

Veliki sukobi u kutinskom HSLS-u – traže smjenu predsjednika ogranka

Veliki sukobi u kutinskom HSLS-u, koji je koalicijski partner HDZ-u u Kutini i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Kako saznajemo, dio članstva zatražio je i isključenje aktualnog kutinskog čelnika HSLS-a Davora Kljakića zbog , kako tvrde, nepravilnosti prilikom sazivanja Izborne skupštine ogranka 13. lipnja, ali i pritisaka prema članovima.

Kako se ističe u dopisima upućenima središnjici, a zbog čega su u Statutarnoj komisiji ocijenili da je riječ o nelegalnom zakazivanju Skupštine, problematično je što su neki članovi kasno dobili pozive za skupštinu, antidatirane, neki ih uopće nisu dobili, neki članovi su izbrisani pred skupštinu „jer nisu plaćali članarine“, a drugi koji također nisu plaćali članarine, zadržani su u članstvu. Time, smatraju nezadovoljnici, mnogi nisu bili u mogućnosti se uopće kandidirati na vrijeme za funkcije u kutinskom ogranku HSLS-a.
Sve su to i napisali u dopisu središnjici HSLS-a.

Nakon tog dopisa, 11. lipnja, predsjednik Statutarne komisije HSLS-a Alen Lochert donio je mišljenje kako sazvana Izborna skupština nije u skladu sa Statutom HSLS-a te je otkazana.

Iako su nezadovoljni članovi, nakon odluke o otkazivanju Izborne skupštine. od središnjice tražili provjeru gore navedenih tvrdnji, sazvana je nova skupština za ovu subotu, 3. srpnja. U međuvremenu su neki kutinski HSLS-ovci od središnjice zatražili isključenje Davora Kljakića iz stranke.

U dopisu kojeg su, zajedno sa svojim potpisom i podacima, uputili središnjici nezadovoljni HSLS-ovci iz Kutine navode i primjere pritiska koje je, prema njihovim tvrdnjama, predsjednik HSLS-a Kutina Davor Kljakić upućivao pojedinim članovima stranke. Navode se tu i pritisci na voditelje kutinskih komunalnih tvrtki, pritisci oko zapošljavanja, itd.
Za sada odgovora iz središnjice HSLS-a nema.

 

 

Komentirajte