6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

USPJEH SIŠČANA: Žamarija i Lipošćak viceprvaci Hrvatske u kickboxingu

- Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza, Kickboxing saveza Primorsko goranske županije i Kickboxing kluba „OFC“ Opatija, proteklu nedjelju 27.lipnja 2021. god., u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“u Opatiji, održano je kickboxing Prvenstvo Hrvatske u disciplini kicklight, za starije kadete, juniore i seniore.

Na državnom prvenstvu je sudjelovalo 207 natjecatelja iz 37 Hrvatskih kickboxing klubova, u prilično zahtjevnoj disciplini, kicklight, gdje su dopušteni svi udarci rukama i nogama i ispod pojasa, što zahtijeva dobru kondicionu i taktičku pripremljenost natjecatelja, koja je donedavno bilo znatno otežana zbog nemogućnosti zajedničkih treninga zbog korone.

Za ekipu Kickboxing kluba „Croatia“ Sisak u kategoriji starijih kadeta -69.kg nastupio je Matija Mesnjak, koji je u kvalifikacijama odlično odradio meč protiv znatno iskusnijeg Splićana Marina Šegvića, te unatoč dominaciji ipak izgubio sudačkim nadglasavanjem, tako da je nažalost ostao bez medalje.

Znatno uspješniji bio je njegov klupski kolega Martin Lipošćak u seniorskoj konkurenciji do 69 kg , koji je nakon kvalifikacija uvjerljivo savladao Igora Šušnjara iz „Mega Centra“, a nakon toga visokim tempom u polufinalu pobijedio Adriana Barića iz „Sušaka“.

Nakon ta tri vrlo naporna meča ipak je Lipošćaku ponestalo energije za finalni meč protiv Matije Brekovića iz „Mega Centra“, tako da se u konačnici morao zadovoljiti drugim mjestom i titulom viceprvaka Hrvatske.

U ženskoj juniorskoj konkurenciji iznad 70 kg, Siščanka Brigita Žamarija je odradila vrlo teški finalni meč protiv Splićanke Lucije Bilobrk. Velika razlika težine od preko 10 kg, kao i visina u korist Lucije, predstavljalo je teškoću za Brigitu , koja se ipak hrabro suprostavila i u konačnici osvojila srebrenu medalju i titulu viceprvakinje Hrvatske.

Trenerski tandem Sašo Smiljanić i Josip Perković u potpunosti su zadovoljnim nastupom svojih učenika u Opatiji.

Puno vremena za odmor neće biti, jer se iduće državno natjecanje zajuniore i seniore u disciplini fullcontact, planira već početkom srpnja u Lovreću.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti