Naslovnica Najave Najave za nedjelju, 20. lipnja

Najave za nedjelju, 20. lipnja

SISAK – Gradski muzej Sisak priključio se obilježavanju Europskih dana arheologije tijekom kojih će se zainteresirana javnost putem različitih aktivnosti moći upoznati s arheološkim istraživanjem i radom.

U sklopu događanja posjetitelji će moći pogledati izložbu “Oš kupit ciglu? Dvije tisuće godina proizvodnje cigle u Sisku”. Izložba prikazuje proizvodnju cigle na području Siska koja je bila u punom procvatu u rimskom razdoblju i ponovno u modernom razdoblju. Uz izložbu posjetitelji će moći vidjeti i amforu pronađenu prilikom istraživanja na lokalitetu Sisak-Željeznički kolodvor, a koja s blijedo sačuvanim natpisom Sisciae predstavlja najraniji do sada nađeni epigrafski spomen toga grada.

Tijekom tri dana obilježavanja Europskih dana arheologije u Gradskom muzeju Sisak možete ujedno po prigodnim cijenama pronaći publikacije arheološke tematike, a predškolci i školarci mogu sudjelovati u zanimljivim edukativnim radionicama.

PROGRAM

NEDJELJA, 20. lipnja
10 – 14 sati Izložba “Oš kupit ciglu? Dvije tisuće godina proizvodnje cigle u Sisku”
(Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak)
Prezentacija amfore s najstarijim spomenom Siscije
(Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak)
Promotivna prodaja publikacija arheološke tematike
(Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak)
10 – 14 sati Radionica “Oš kupit ciglu?”
(Gradski muzej Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak)*Sudjelovanje u navedenim događanjima je besplatno te će biti organizirana prema aktualnim epidemiološkim uvjetima.

PETRINJA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u nedjelju, 20. lipnja 2021. godine, s početkom u 12 sati i 30 minuta nazočiti obilježavanju Dana sela Strašnik (Grad Petrinja). Obilježba će početi polaganjem vijenaca ispred spomen-obilježja poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima, a nastaviti se misnim slavljem ispred kapele sv. Šimuna i Jude Tadeja.

Komentirajte