Naslovnica Sport Siščani nastupili na kickboxing PH u Kutini

Siščani nastupili na kickboxing PH u Kutini

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba Kutina, proteklu subotu 12.lipnja 2021. god., u Sportskom centru Kutina u Kutini, održano je kickboxing Prvenstvo Hrvatske u disciplini lowkick za juniore i seniore.

Na državnom prvenstvu je sudjelovalo 129 natjecatelja iz 27 Hrvatskih kickboxing klubova, te unatoč činjenicama da se natjecalo u lowkick disciplini, koja je vrlo zahtjevna ringovna disciplina, te da dosta klubova nisu mogli odraditi adekvatne pripreme zbog korone, konkurencija je bila jaka i u nekim kategorijama brojna.

Nastupe predstavnika KBK „CROATIA“ Sisak, Andrea Kolića i Frana Papića u seniorskoj konkurenciji uspješno su proveli njihovi treneri Sašo Smiljanić i Josip Perković, tako da je posebno zapažene nastupe imao Andreo Kolić u seniorskoj kategoriji do 71 kg., u kojoj od ove sezone nastupa, te nakon kvalifikacija i sjajne pobjede nad Splićaninom Josipom Krajačićem iz „Pit Bulla“ ipak posustaje od višegodišnjeg prvaka Ante Buzova iz Uni Renta i osvaja brončanu medalju.

Siščanin Fran Papić nije uspio proći kvalifikacije u seniorskoj kategoriji do 75 kg., gdje je sudjelovalo više odličnih natjecatelja. U atraktivnom meču , nakon niza izmjenjenih snažnih udaraca, slavio je Osječanin Filip Matić iz „Svetog Duha“.

U ženskoj juniorskoj konkurenciji do 65 kg., aktualna viceprvakinja Europe Siščanka Klara Prpić nije imala konkurenciju, tako da je učvrstila svoju poziciju u sastavu reprezentacije Hrvatske, što je posebno značajno zbog predstojećeg Europskog juniorskog prvenstva, koje se planira u studenom 2021. u Budvi.

Iduće državno natjecanje za kadete, juniore i seniore u disciplini kicklight ,na kome planira nastupiti i Kickboxng klub „CROATIA“, biti će krajem lipnja u Opatiji.

Komentirajte