Naslovnica Vijesti Sisak Sisak: Održana 8. utrka solarnih automobila – SOELA

Sisak: Održana 8. utrka solarnih automobila – SOELA

Osma utrka solarnih automobila SOELA , na kojoj je nastupilo 17 solarnih vozila konstruiranih u hrvatskim srednjim školama i jednom fakultetu i vozilo srednje škole iz Posušja u susjednoj BiH, održana je u Sisku.

Ovoj jedinstvenog utrci, u organizaciji Tehničke škole u Sisku, prethodile su izložba vozila u sisačkoj pješačkoj zoni i promotivna vožnja.

Voditelj projekta Davor Malović je na otvorenju utrke istaknuo kako sljedeće godine očekuje barem tridesetak vozila sa snažnijim međunarodnim sudjelovanjem iz zemalja EU. Napomenuo je kako su iz godine u godinu automobili sve savršeniji pa upravo zato ova manifestacija ima puni smisao.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je označio satrt utrke, rekao kako su najveća vrijednost manifestacije nova znanja, vještine i sposobnosti koje stječu učenici u pripremama za utrku. S

Na utrci su nastupile posade Tehničke škole Sisak, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Srednje škole Slunj, Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Tehničke škole Kutina, Srednje strukovne škole kralja Zvonimira Knin, Strukovne škole Đurđevac, Elektrotehničke škole Split, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Tehničke škole Karlovac, Srednje strukovne škole Posušje te Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Neke su posade imale po dva vozila.

Nažalost, neke škole nisu uspjele dovršiti svoja vozila pa su njihovi učenici na SOELA-i sudjelovali kao gosti. Zbog različitih tehnologija, vozila su sudjelovala u više kategorija pa zato nije bilo jedinstvenog poretka vozila.

Završnim priredbama trodnevne manifestacije bio ja nazočan i veleposlanik Republike Izrael u Hrvatskoj Ilan Mor, koji je pokazao veliko zanimanje za manifestaciju.

SOELA

Komentirajte