Naslovnica Najave Najave za subotu, 12. lipnja

Najave za subotu, 12. lipnja

SISAK – Tehnička škola Sisak i partner Sisačko-moslavačka županija uspjeli su u vrlo kratkom vremenu pripremiti 8. Utrku solarnih automobila koja će se u Sisku održati u subotu, 12. lipnja.

Utrka je u subotu, 12. lipnja, od 10 do 12 sati sa startom ispred Hotela Panonija.

12. Lipnja 2021. ( subota)
– svečano otvorenje Utrke solarnih automobila 2021………….……………..….9.30 sati
– start utrke solarnih automobila( start daje osoba koja otvara Utrku)…10.00 sati
– proglašenje pobjednika utrke solarnih automobila u dvije kategorije…12.00 sati

I ove godine na utrci sudjeluju škole iz cijele Hrvatske te brojni gosti. Od ove godine utrka se organizira u okviru programskih aktivnosti Regionalnog centra kompetencija Tehničke skole Sisak.

SISAK – U subotu, 12.lipnja 2021. Oldtimer club Sisak u povodu 30. godišnjice kluba će postaviti izložbu oldtimer automobila i motocikla. Izložba će biti postavljena na Korzu u Ulici Stjepana i Antuna Radića u trajanju od devet do 12 sati.

SISAK – 2. Hod za život u Sisku održava se ove subote, 12. lipnja. Okupljanje sudionika počinje u 10.30 sati ispred sisačkog SRCA. Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sisačko SRCE, šetnica Slave Štrigla, Katedrala uzvišenja sv. Križa. Istovremeno, povodom održavanja Hoda za život u Sisku, u subotu 12. 6. od 10.30 do 13.00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića ispod sata održat će se Slavlje slobode, drugi po redu protuprosvjed.

SISAK – U Sisku su će se održati jubilarni, 25. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj, koju organizira Matica hrvatska Sisak.

Program

Subota, 12. lipnja 2021.

Otvoreni prostor: park i trg

11,30 / U gostima – Petrinja,

– Pjesničko čitanje

– Promocija „Riječi“

11,45 / U gostima – Glina,

– Pjesničko čitanje

19,00 -22,00 Brod „Biokovo“ Sisak

– Pjesničko – glazbena večer

SUDJELUJU: Gordana Benić, Vladimir Tomaš, Krešimir Bagić, Ludvig Bauer, Lidija Dujić, Sanja Domenuš, Branko Čegec, Stanka Gjurić, Miroslav Kirin, Ljiljana Koci, Ines Kosturin, Andriana Kos Lajtman, Kornelija Kuvač-Levačić, Marija Lamot, Tin Lemac, Neva Lukić, Siniša Matasović, Miroslav Mićanović, Damir Radić, Nada Topić, Tomislav Škrbić, Andriana Škunca, Boris Vrga, Đurđica Vuković, Darija Žilić, Petra Sigur. U glazbeni program sudjeluju Antonija Kihalić i Lordan Badanjak.

SISAK – U subotu, 12. lipnja, 2021. godine održati će se tradicionalna 26. po redu ekološka akcija čišćenja korita rijeke Kupe pod nazivom „Volimo Kupu trajno“.

Ekološku akciju pod pokroviteljstvom Zajednice športskih udruga grada Siska organizira
Ronilački klub Sisak, uz pomoć Kajak kanu kluba „Odra“, Zajednice športskih ribolovnih
udruga – Sisak, HGSS Novska ispostava.Sisak, Državne uprave za zaštitu i spašavanje –
Područni ured Sisak, INA-a Sisak i Turističke zajednice grada Siska.

Tijekom akcije čistiti će se korito rijeke Kupe na potezu od Mosta Gromova do Starog mosta.

U organizaciji Ronilačkog kluba Sisak na rijeci Kupi održati će se i Kup Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama te plivački maraton na potezu od Mosta Gromova do Starog grada, duljine cca 3,1 km.

Program akcije čišćenja korita rijeke Kupe „Volimo Kupu trajno“, daljinsko plivanje
perajama i plivački maraton:
10:00 – Okupljanje i prijava učesnika na obali rijeke Kupe kod Kajak kanu kluba
„Odra“ (u blizini Starog mosta)
10:30 – Dogovor voditelja i formiranje grupa za ekološku akciju
11:00 – Otvaranje natjecanja, izrada startnih lista, odlazak čamcima na lokacije i
čišćenje korita rijeke Kupe
12:00 – Izvješća voditelja o obavljenoj ekološkoj akciji, odlazak čamcima na start
12:30 – Start natjecanja Kup RH – daljinsko plivanje perajama
12:40 – Start Sisačkog plivačkog maratona
14:00 – Povratak iz Starog grada – cilj natjecanja
15:30 – Ručak za sudionike te proglašenje rezultata i pobjednika te podjela medalja

PETRINJA – Kulturni centar braće Radić organizira biciklijadu “Od Radića do Radića” koja povezuje Petrinju i Desno Trebarjevo. Ovogodišnja biciklijada bit će posebna jer obilježavamo 150. obljetnicu rođenja hrvatskog velikana, Stjepana Radića.

Biciklijada kreće iz Petrinje, od Radićeva spomenika, u subotu, 12. lipnja u 10 sati, kolona zastaje u Sisku kod crkve Sv. Kvirina u 11 te u Desno Trebarjevo stiže oko 13 sati. Na odredištu vas čekaju posavski tamburaši i domaće delicije.

Pozivamo vas i da posjetite Kulturni centar braće Radić i razgledate novopostavljenu izložbu “Stjepan Radić – jučer, danas, sutra” koja će vas iznenaditi ekskluzivnim eksponatom!

U 14 sati u Kulturnome centru braće Radić za najmlađe organiziramo “Potragu za blagom” pod vodstvom interpretatorice baštine Ivana Zrilic, dok ćemo u 15 sati nazočiti nastajanju milenijskog portreta Stjepana Radića kojeg će ovjekovječiti poznati fotograf Šime Strikoman.

Biciklijadu “Od Radića do Radića” organiziraju Sisačko-moslavačka županija, Kulturni centar braće Radić i Interpretacijski centar baštine Banovine u suradnji s biciklističkim klubom „Roda“.

PETRINJA – Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Vas poziva na manifestaciju “Dani otvorenih vrata” koja će se održati od 10. do 12. lipnja, 2021.! Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Manifestacija se održava od 10. do 12. lipnja, 2021. godine na prostoru Inkluzivne farme, adresa Hrastovica bb, ili upišite u google karte “Inkluzivna farma” i gps će Vas dovesti ravno do nas

Raspored događanja;

Subota 12. 6. 2021. od 10 do 13 sati

– Predstavljanje projekata “Novim vještinama za bolju zajednicu” te “Asistent – pomoć i podrška” (ESF) – Hrastovica

POPOVAČA – Povodom dana Grada Popovače ovog vikenda, 12. i 13. lipnja 2021. godine u sklopu programa „Ljeto u Popovači“ svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Popovače imat će jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.
Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na glavnom gradskom trgu, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućiti će besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.
U organizaciji Grada Popovače i Turističke zajednice grada Popovače, a u suradnji s
Agencijom Promocija ronjenja, besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja te uz poštivanje svih epidemioloških mjera bit će omogućena 12. lipnja 2021. god. u periodu od 10:00h do 21:00h dok se probna ronjenja nastavljaju i 13. lipnja 2020. god. od 10:00h do 18:00h na glavnom gradskom trgu, Trg 2, Popovača.

Komentirajte