12.2 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Kreativne radionice u Petrinji i Glini

- Marketing-spot_imgspot_img

Savez društava „Naša djeca“ i Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ u društvu spisateljice Sanje Pilić pružaju podršku djeci i roditeljima s područja Banovine u četvrtak, 10. lipnja, u Petrinji i Glini.

I dalje, mjesecima nakon razornog potresa na Banovini, djeci i njihovim roditeljima potrebna je liječiti rane i dati im podršku kroz osmijeh, igru, ispripovijedanu bajku, priču, stručan savjet.

U četvrtak 10. lipnja 2021. s početkom u 14.30 sati u OŠ Mate Lovraka u Petrinji održat će se prve kreativne radionice volontera iz Društava „Naša djeca“ Nova Gradiška u društvu sa spisateljicom Sanjom Pilić, a u okviru donacijske kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci“.

Nakon Petrinje, istog dana s početkom u 16.30 sati u Dječjem vrtiću „Bubamara“ u Glini, nastavlja se kreativno druženje s vrtićkom djecom, dok za njihove roditelje i odgajatelje stručan tim iz Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ održat će radionicu psihološke podrške za njihove roditelje i odgajatelje.

Djeci s potresom pogođenog područja posebno iznenađenje bit će se susret s omiljenom i popularnom dječjom književnicom Sanjom Pilić, jednom od ambasadorice kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci“.

„Dok smo se već svi okrenuli svojoj svakodnevnici, daleko od rana i od potresa, čekajući trenutke odmora i ljetne bezbrižnosti, pozivamo vas da ne zaboravimo djecu i njihove obitelji na Banovini čiji su domovi, škole, naselja još uvijek razrušeni, a djeca završetkom škole ostaju bez edukativnih i zabavnih sadržaja. Zato donacijskim sredstvima kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci“, kreativni timovi društava „Naša djeca“ i stručnjaci iz Centra „Rastimo zajedno“ nastojat će da i ovo ljeto na Banovini za djecu Petrinje,
Gline, Lekenika, Hrvatske Kostajnice i Siska ispunimo ljetnim povjetarcem bezbrižne igre, smijeha, kreativnosti te nadom i optimizmom“, izjavila je Snježana Krpes, glavna tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Kreativne radionice za djecu i psihosocijalni susreti podrške za roditelje rezultat je donacijske kampanje „Neka rane postanu samo ožiljci“ koje su ovo proljeće pokrenuli Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske i Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“. Zahvaljujući prikupljenim donacijama građana i ustanova, stručni i kreativni timovi nastavljaju s podrškom na Banovini. Prikupljenim sredstvima stručni i kreativni timove nastavljaju izravan rad s djecom i odraslima u Petrinji, Glini, Lekeniku, Hrvatskoj
Kostajnici i Sisku, a koji će se nastaviti i tijekom ljeta.

Ovo događanje u Petrinji i Glini, ujedno je i dio manifestacije Dani otvorenih vrata udruga (10.-12.6.) Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a u koji se uključio i Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, organizirajući ove godine upravo aktivnosti za djecu na Banovini.

O kampanji „Neka rane postane samo ožiljci“

Kampanju su pokrenuli Savez društava „Naša djeca“ i Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“. Dosad je za radionice za djecu i roditelje za pružanje psihosocijalne podrške prikupljeno 25.000,00 kuna. Sredstvima, koja prikupljamo svi zajedno, liječimo rane i pretvaramo ih samo u ožiljke za više od 650 djece i roditelja na području Banovine. Kampanju su podržali i poznati domaći umjetnici i javne osobe (Damir Hoyka, Doris Pinčić, Mario Kovač, Željka Klemenčić i Sanja Pilić), a možete i dalje na:
https://savez-dnd.hr/donacija/

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti