Naslovnica Vijesti Sisak “Hod za život” i “Slavlje slobode” u subotu u Sisku

“Hod za život” i “Slavlje slobode” u subotu u Sisku

„Ponosni smo i posebno nas veseli, što će se ove i godine, u subotu, 12. lipnja održati drugi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u ovom potresom pogođenom gradu“, rekao je Boris Prpić, glavni koordinator Hoda za život u Sisku, na konferenciji za medije najavivši 2. Hod za život u Sisku ove subote.

Okupljanje sudionika počinje u 10.30 sati ispred sisačkog SRCA. Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sisačko SRCE, šetnica Slave Štrigla, Katedrala uzvišenja sv. Križa.

Prpić je istaknuo važnost dostupnosti istinite i točne informacije, za donošenje informiranog izbora: „Znanost je dokazala da je život svakoga od nas započeo začećem! Činjenica je da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna od začeća svi organi funkcioniraju, da s 10 tjedana nerođeno dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smije i da prilikom pobačaja dijete osjeća bol”, rekao je.

Svima nam je važna zaštita žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku, rekao je Prpić.

Istovremeno, povodom održavanja Hoda za život u Sisku, u subotu 12. 6. od 10.30 do 13.00 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića ispod sata održat će se Slavlje slobode, drugi po redu protuprosvjed.

„Pokret udruge U ime obitelji sustavno vrši napade na LGBTQI zajednicu i sve što je drukčije od ekstremističke katoličke ideologije, osobito je izražen napad na prava žena stoga smatramo važnim da na isto odgovorimo. Mirnim protuprosvjedom želimo pokazati važnost slobode izbora, prije svega u planiranju obitelju, zalaganja za seksualnu edukaciju i poslati poruku da naša tijela nisu javno dobro. Pokazat ćemo još jednom da je Sisak grad pobjede i zdravog razuma!“ – poručuju organizatori protuprosvjeda.

Komentirajte