Naslovnica Najave Najave za subotu, 5. lipnja

Najave za subotu, 5. lipnja

SISAK – Kako bi proslavio ove godine sto godina svojega postajanja i isto toliko godina francusko-hrvatskih kulturnih razmjena, Francuski institut u Hrvatskoj osmislio je s vrsnim partnerima, Baletom Preljocaj u Francuskoj i HNK-om u Zagrebu te uz podršku hrvatskog Ministarstva kulture i medija, izniman program suradnje u području suvremenog plesa.

Dva plesača HNK-a na rezidencijalnom su boravku u Pavillon Noir – Nacionalnom koreografskom centru u Aix-en-Provenceu u Francuskoj, pridružujući se tako šestorici plesača iz Baleta Preljocaj i zajedno formirajući GUID (Urbanu grupu plesne intervencije) s namjerom da idu ususret publici kako bi u vanjskim javnim prostorima predstavili ulomke iz repertoara djela koreografa Angelina Preljocaja.

Nakon nekoliko nastupa u Francuskoj od 17. do 29. svibnja, 8 plesača boravit će u Hrvatskoj od 3. do 8. lipnja kako bi zajedno plesali i predstavili ovaj projekt hrvatskoj publici!

Na programu su nastupi u Zagrebu ispred HNK u okviru „Ljetnih večeri“, u parku Maksimir za europske dane u okviru projekta „Rendez-vous aux jardins“ / „Susret u vrtovima“, na Europskom trgu, u školama, kao i jedan dan susreta sa stanovnicima Petrinje i Siska.

U suradnji s Udrugom IKS, plesna grupa GUID svoj nastup izvest će za Petrinjsku publiku 05.06.2021. u 12:30h u Gradskom parku (Šetalište Josipa Jurja Strossmayera), te za Sisačku publiku 05.06.2021. u 18:00 h u okolici kluba mladih Skwhat (Park Perivoj Viktorovac bb).

TOPUSKO – 7. ZRIN FESTIVAL
29. 5. – 6. 6. 2021.

5. 6. – SUBOTA
Park Opatovina – Topusko
10.00 – Poetska radionica, Darija Žilić & Marijan Grakalić
15.00 – Književno poslijepodne, Darija Žilić & Marijan Grakalić
18.00 – Promocija knjige Zrin, Krešimir Regan & Hrvoje Kekez
20.00 – Draškovićevi podrumi:
Filip Merčep, marimba, elektronika & vizuali

Komentirajte