24 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Glas za Ivana Celjaka je glas za pravi početak Sisačko – moslavačke županije

Datum:

Marketing

Ova nedjelja nije rezervirana samo za jedan od najvećih praznika Republike Hrvatske, Dan državnosti, već će biti obilježena i drugim krugom lokalnih izbora u kojima će građani birati župane, gradonačelnike i općinske načelnike. Vremenska progozna za sada je dobra i očekuje se da će građani prije izleta, roštilja, svojih vjerničkih potreba i obiteljskih druženja, obaviti svoju građansku dužnost te izaći na izbore.

A na izborima pod rednim brojem 1 imaju priliku zaokružiti uvjerljivog pobjednika prvog kruga, mladog Siščana Ivana Celjaka koji je ponovio dobar uspjeh s prošlogodišnjih parlamentarih izbora kada je osvojio mnogo preferencijalnih glasova i ušao u Hrvatski sabor. Kako sada stvari stoje, Ivan Celjak veliki je favorit drugog kruga i očekuje se da će postati župan Sisačko-moslavački.

Ako pobijedi na izborima, Celjakov posao neće biti lak. Naime, Vlada je zakonskim okvirom osigurala stopostotnu konstrukcijsku obnovu objekata stradalih na potresom pogođenom području županije, ali građanima je potrebno sigurno vodstvo koje će omogućiti da se obnova provede što brže i učinkovitije. Uz obnovu nakon potresa, podjednako bitna bit će i gospodarska obnova i privlačenje poduzetnika i investicija za što je potrebno stvoriti dobar okvir i uvjete. Celjakov program usmjeren je upravo tako. 

Za njega su mali i srednji poduzetnici ključ razvoja gospodarstva Sisačko – moslavačke županije koju čine poduzetni, sposobni i pametni ljudi. Stvaranje novih i bolje plaćenih radnih mjesta apsolutni je imperativ. Kako kaže, vlast treba biti njihov servis i potpora pri svakom koraku stvaranja radnih mjesta i osiguranja egzistencije svih zaposlenih. Među prvim potezima Ivana Celjaka bit će modernizacija načina na koji županijska vlast pristupa i podupire razvoj poduzetništva. Donošenjem odluke o promjeni statističkih regija poduzetnici će moći ostvariti do 70 posto bespovratnih sredstava za ulaganje u nove proizvodne pogone, opremu i strojeve. Na taj način ohrabrit će se postojeće poduzetnike na veća ulaganja i razvoj poslovanja, ali i privući nova ulaganja.

S istim ciljem osnovat će se i Fond za investicijske potpore poduzetnicima, a svi poduzetnici dobit će detaljan uvid u to kako će im novoosnovani fond pomoći u budućim poslovnim pothvatima. U suradnji s gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije sufinancirat će se kamate na kredite poduzetnicima i time dovesti do stabilizacije poslovanja i stvaranja novih radnih mjesta.

Do kraja godine, u županiji se planira nabava CNC strojeva i ostale jedinstvene opreme u Republici Hrvatskoj. Sve će se staviti na raspolaganje poduzetnicima, a također će se učenici školovati za rad s tom opremom što će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada. Također, projektom Regionalnog centra kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva Sisak će dobiti i novi srednjoškolski centar s opremom vrijednom 30 milijuna kuna i znatnu korist za učenike, ali tvrtke koje će moći zapošljavati obrazovanu radnu snagu. Tako cjelovitim programom koji uključuje i znanost i obrazovanje i poduzetništvo, Celjak misli u kratkom roku pokrenuti cijelu županiju u novi početak.

Celjakov program je općenito usmjeren ka učenicima, studentima i mladima. Kroz program stipendija svi redovni studenti s područja Sisačko-moslavačke županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, početkom akademske godine dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna. Na taj se način namjerava osigurati demografska, ali i gospodarska budućnost županije jer bez ostanka mladih i obrazovanih, razvoj nije moguć.

Planira se i osnivanje poljoprivrednog inkubatora u Sisačko-moslavačkoj županiji te poticanje razvoja mjerama potpore poljoprivrednim proizvođačima. Mjere će biti usmjerene na siguran tržišni plasman i visoku dodanu vrijednost. Razvijat će se i proces održive proizvodnje hrane, poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanjem tradicijske baštine.

Vrijeme je i da Sisačko – moslavačka županija postane prepoznata po jednom velikom događaju. Zato će nova županijska vlast pružiti potporu za pokretanje Sajma obrtništva i održivog gospodarstva, s ciljem promoviranja rada lokalnih obrtnika i poduzetnika. Na ovaj način će se otvarati prilike za nove suradnje i promociju Sisačko – moslavačke županije na nacionalnoj razini.

Sve ovo su više nego dobri razlozi da na ovim izborima svoj glas dajte županu s konkretnim planom i vizijom za budućnost, županu za pravi početak – Ivanu Celjaku.

(sponzorirani članak)

- Marketing -

Možda vas zanima...

U nedjelju se ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu u Petrinji

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Petrinje objavilo je Odluku o...

Prve izjave gradonačelnice Siska i župana nakon proglašenja rezultata izbora

„Imamo najbolje ljude na svijetu i stanovnici su izabrali...

Ivan Celjak je novi župan!

Ivan Celjak je novi župan Sisačko-moslavačke županije. Celjak je...