Naslovnica Sport Dva srebra i bronca za kickboxere sisačke CROATIE

Dva srebra i bronca za kickboxere sisačke CROATIE

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing Saveza Primorsko Goranske županije, u subotu 22. svibnja. 2021.god., u Gradskoj sportskoj dvorani Kostrena, održano je juniorsko i seniorsko Prvenstvo Hrvatske u kickboxinguu disciplini light-contact.
Na natjecanju se okupilo 87 natjecatelja iz 23 hrvatskih klubova.

Uz stroge epedimološke mjere po kojima se strogo pazilo na maximalni broj nazočnih u dvorani, upotrebe maski i dezinfekcijskih sredstava, te kontrolom temperatura svih nazočnih i bez publike,organizatori su uspjeli uspješno održati Državno prvenstvo u tako teškim uvjetima.

U ekipi CROATIE, pod vodstvom trenera Josipa Perkovića, su nastupili seniori : Martin Lipošćak do 74 kg, Fran Papić do 79 kg , te juniori Klara Prpić do 65 kg i Matija Mesnjak do 74 kg.

Unatoč dobrom nastupu u kvalifikacijama, Martin Lipošćak se nije uspio probiti u završnicu natjecanja u seniorskoj kategoriji do 74 kg izgubivši od odličnog borca iz „Svetog Duha“, Filipa Matića, te je ostao bez medalje.

Uspješniji je bio njegov mlađi klupski kolega Matija Mesnjak koji je na svom prvom državnom natjecanju u juniorskoj konkurenciji u kategoriji do 74 kg, nakon poraza u polufinalu od prvaka Erika Pletikosa iz „Trojan Istre“ morao zadovoljiti brončanom medaljom.

Veoma interesantan finalni meč sa obiljem razmijenjenih udaraca dogodio se između Siščanina Frana Papića i Antonia Krajinovića iz „Svetog Duha“ Osijek, u kojemu je iskusni Krajinović uspio pobijediti te se Papić okitio sjajnom srebrenom medaljom.

U ženskoj juniorskoj konkurenciji do 65 kg za Croatiu je nastupila bivša europska prvakinja u kadetskoj konkurenciji Klara Prpić, koja je u finalu državnog prvenstva u Kostreni, nakon poraza u finalu od Martine Buterin iz“ Velebita“osvojila srebrenu medalju.

Trenerski tim Sašo Smiljanić i Josip Perković mogu biti zadovoljni nastupom svojih učenika, obzirom da se nije moglo trenirati u dvorani već punih pola godine zbog korone, što se svakako odrazilo na njihovu formu.

Sljedeće natjecanje na koje Siščani planiraju nastupiti biti će Državno prvenstvo u „tvrdoj“, ringovnoj disciplini lowkick, koje se planira održati 12.lipnja 2021. u Kutini.

Komentirajte