6.7 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Ženska nogometna ekipa iz Popovače putuje na državnu završnicu Coca-Cola Cupa

- Marketing-spot_imgspot_img

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup održava se diljem Hrvatske, a najbolje će ekipe iz svake županije izboriti plasman na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se sredinom srpnja održati u Splitu. Ženska malonogometna ekipa „Zorka Sever“ iz Popovače svoj je plasman u Split izborila završnim kvalifikacijskim turnirom održanim na školskom igralištu OŠ Zorka Sever u Popovači.

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se
prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj
konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja je ovih dana započela svoju sezonu. Sva događanja su organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih
disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP
turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na
pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti