Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2021. Program Ivana Celjaka izazvao pozornost javnosti

Program Ivana Celjaka izazvao pozornost javnosti

Ivan Celjak je na parlamentarnim izborima 2020. izabran u Hrvatski sabor u VI. Izbornoj jedinici s velikim brojem preferencijalnih glasova. Na predstojećim lokalnim izborima kandidat je za župana Sisačko-moslavačke županije u ime Hrvatske demokratske zajednice kao i HSLS-a, HSS-a, HSP-a, Hrvatskih konzervativaca, HNS-a i HSU-a.
Celjak ima 38 godina i magistar je prava, rođen i odrastao u Sisku.

U Celjakovom programu prvo mjesto zauzima hitna gospodarska i stambena obnova Sisačko-moslavačke županije te konkretne mjere za njen demografski oporavak. Iako je Vlada Republike Hrvatske zakonskim okvirom osigurala stopostotnu konstrukcijsku obnovu objekata stradalih na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, Celjak kaže da je on osobna garancija da će se obnova učinkovito i brzo sprovesti u djelo. 

 

MJERE POMOĆI GOSPODARSTVU, TURIZMU I POLJOPRIVREDI

 

Odlukom o promjeni statističkih granica regija, poduzetnici i privatne tvrtke iz Sisačko-moslavačke županije moći će dobiti do 70 posto bespovratnih sredstava za ulaganje u nove proizvodne pogone, opremu i strojeve. Bit će im dostupni i beskamatni krediti čime se planira znatno ojačati gospodarstvo županije.

 

Zalaže se i za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i veće potpore poljoprivredi, kao i za potpuno korištenje turističkog potencijala svih dijelova županije, kroz razvoj zdravstvenog turizma, posebno u termama Topusko, ali i Parka prirode Lonjsko polje te u dolinama Kupe i Une. Cilj je da i domaći i strani turisti otkriju ljepote jedne od najljepših hrvatskih županija.

 

Jedan od bitnijih dijelova programa je županiju razviti kao obrazovni i inovacijski centar. Celjak planira osnivanje poljoprivrednog inkubatora Sisačko-moslavačke županije i poticanje razvoja mjerama potpore poljoprivrednim proizvođačima usmjerenima na siguran tržišni plasman i visoku dodanu vrijednost. Razvijat će i proces održive proizvodnje hrane, poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanjem tradicijske baštine.

 

ULAGANJE U ZNANOST I OBRAZOVANJE

 

Kao mlad čovjek, Celjak smatra da je vrlo bitno na području županije zadržati mlade i obrazovane. Zato će redovni studenti s područja županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, dobiti jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna jer po njemu, što se više mladih i obrazovanih zadrži na području županije, to je sigurniji budući razvoj i rast. Planira se i izgradnja zanimljivog projekta STEM kuće u Sisku namijenjene učenicima i studentima.

 

U programu je i obnova oštećenog dijela nove bolnice u okviru kompleksa OB dr. Ivo Pedišić Sisak i Zdravstvenog veleučilišta Sisak, kao i obnova i sanacija Ekonomske škole i Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku te Prve osnovne i Srednje škole Petrinja. Planira i proračunskim novcem dovršiti učenički dom u Sisku te izgraditi novi učenički dom u Novskoj.

Uz postojeći srednjoškolski program tehničar za razvoj videoigara, Celjakov program najavljuje novi kampus u Novskoj koji bi osigurao da taj grad i dalje bude središte gaming industrije u Hrvatskoj. Uz obnovu potresom stradalih domova za starije i nemoćne Petrinja i Glina, proširit će smještajne kapacitete te izgraditi novi dom u Kutini. Nastavak jačanja mreža usluga za hrvatske branitelje i Memorijalnog centra, te nastavak uspješne suradnje Ivana Celjaka braniteljima diljem županije, također su među najbitnijim ciljevima programa kojima Celjak nastoji osvojiti što više glasova na predstojećim izborima, a očito je da dobar dio glasača ima povjerenja u ovog mladog političara.

 

(sponzorirani tekst)

Komentirajte