4 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

Koncert učenika Glazbene škole Frana Lhotke i Zagrebačkih solista za izgradnju škole

Datum:

Marketing

Učenici Glazbene škole Frana Lhotke i slavni Zagrebački solisti sviraju na humanitarnom koncertu „Zajedno za glazbenu“ u dvorani INA u Sisku, u četvrtak, 13. svibnja, od 19 sati.

Koncert je vrhunac aktivnosti prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji.

U potresu koji je pogodio ovo područje više od 360 učenika i 40 učitelja u potresu je ostalo bez svojih prostora za učenje i rad.

U Glazbenoj školi Frana Lhotke u pratnji svojih učitelja, tisuće su mališana po prvi put zasvirali na instrumentima, naučili prve note, pjevali u zboru, odagnali svoje strahove i zabilježili svoje prve javne nastupe.

Neizmjeran je doprinos koji je škola dala razvitku glazbene kulture u ovom kraju. Danas, nakon potresa, naša je županija izgubila jedinstveni kulturni centar te ostala bez prostora za koncertnu djelatnost za stotine svojih učenika i učitelja. Nažalost deseci učenika su se ispisali, odnosno do sada se nisu vratili nastavi.

Sada  je najvažnije osigurati si prostor kako bi mogli normalno započeti novu 2021./22. školsku godinu. U budućnosti bi željeli što više učenika pripremiti za studij kako bi nam se vratili i nastavili glazbeno obrazovanje u Sisku. Željeli bi otvoriti i neke nove odjele poput udaraljki, orgulja, harfe i dr.

Račun za donacije za izgradnju Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i sanaciju prostorija škole u Petrinji.

POSEBAN KUNSKI I DEVIZNI RAČUN ZA UPLATE:
IBAN: HR6724070001500013152
SWIFT CODE: OTPVHR2X
Poz. na broj: HR00 2021
OPIS: Donacije

 

Možda vas zanima...