Naslovnica Vijesti Sisak Centar kreativne industrije Sisak – CIKS otvara svoja vrata mladim kreativcima i...

Centar kreativne industrije Sisak – CIKS otvara svoja vrata mladim kreativcima i poduzetnicima uz besplatnu inkubaciju u prvoj godini

 U Sisku će 6. svibnja 2021. svoja vrata otvoriti CIKS – Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak d.o.o. koji je dio unapređenje poduzetničke poslovne infrastrukture. Na čak 950 m2 površine, CIKS će biti potpora kreativnoj industriji grada Siska.

 

Creative Coworking, Virtual Office i Creative Incubation omogućuje mladim kreativcima i poduzetnicima da lakše uđu u poduzetničke vode, upoznaju istomišljenike te u inspirativnom i pozitivnom okruženju razvijaju vlastite ideje i projekte.  U sklopu infrastrukture predviđeno je 9 uredskih jedinica za ukupno 30 poduzetnika, te coworking prostor za 32 poduzetnika. Uz navedeno, postoji još i Laboratorij za multimedijalnu produkciju i Laboratorij za 3D produkciju.

Povodom otvorenja, CIKS je pripremio i zanimljiv te kreativan program koji će od 14:30 biti live dostupan putem streaming servisa. Predavanja poput Definicije procesa inovacije (Korado Korlević, Zvjezdarnica Višnjan), Google paket usluga za digitalni marketing, Društvene mreže u službi kreativne industrije: Facebook & Instragram (Vice Božić, GoAds), Marketing kreative: the right way (Prof. dr. sc. Mirko Palić) samo su dio bogatog repertoara koji ćete se moći uključiti 9. svibnja.

 

Zanima vas li fotografija, svakako se pridružite otvorenju jer u samom programu osigurana su čak dva predavanja na temu. Fotografija – osnovne značajke te Fotografija – osnovni elementi obrade (Nina Đurđević). Saznati ćete koji su Benefiti kreativnog poduzetništva (Simona Goldstein), više o Kreativnom poduzetništvu kao simbolu rasta (Korado Korlević), Izazovima kreativnih industrija u Hrvatskoj (HKKKI / Simona Goldstein) te Design thinkingu i kreativnim procesima  (Hermes Arriaga, Impact HUB Zagreb). Nakon edukativnog programa u 19 sati, započeti će i službeno otvorenje CIKS-A uz bogat program za uzvanike. Od 19:30 – CIRKORAMA izvodit će performans suvremenog cirkusa Industrija slobode, u 20:30 – 3D MAPPING,  U 21:00 – NIPPLEPEOPLE KONCERT i u 21:30 3D MAPPING & DJ SAŠA.

 

Ako ste i vi među mladim kreativcima i poduzetnicima, imate maštovita i inovativna rješenja – prijavite se u Centar kreativnih industrija Sisak, a uđete li u program, za vas će prva godina inkubacije biti besplatna, tj. sufinancirana od strane Grada Siska.

 

Više o samom Centru Kreativnih Industrija Sisak  CIKS potražite na: www.ciks.hr

(sponzorirani članak)

Komentirajte