Naslovnica Vijesti Sisak Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala 200 humanitarnih paketa za...

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala 200 humanitarnih paketa za Siščane

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je prehrambene pakete za 1.700 obitelji koje se suočavaju s teškim uvjetima zbog epidemije izazvane novim koronavirusom, kao što to čini i globalno u mnogim zemljama u ovom teškom periodu.

Na području Siska donirano je 200 paketa pomoći.

U suradnji s lokalnim partnerima, a to su Grad Sisak, Grad Petrinja, Grad Glina, Grad Slatina, Općina Vojnić, Župa sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba, Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak, Humanitarna organizacija Zirat iz Zagreba, donirano je ukupno 32 tone humanitarnih prehrambenih paketa, ukupne vrijednosti 70.000 eura, hrvatskog proizvođača Podravke socijalno ugroženim građanima Hrvatske.

Koordinatorica programa zagrebačkog ureda TIKA-e Sedef Bulut izjavila je kako ima najbolje dojmove o radu u Hrvatskoj, gdje obavlja dužnost posljednjih deset mjeseci.

“Nastojali smo da proizvodi koje dijelimo budu domaći koji su prilagođeni domaćoj prehrani i kulturi, koje ljudi koriste svakodnevno, od riže preko mesnih konzervi do ulja. To je paket osnovnih proizvoda za jednu obitelj”, rekla je Bulut.

U 29 godina postojanja, TIKA odgovara na probleme pružanja humanitarne pomoći u svijetu i aktivni su na područjima odgoja i obrazovanja, zdravstva, tehnološkog razvoja, građevine, sporta i dr.

Ured u Hrvatskoj, otvoren u ožujku/martu 2016. godine pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu. U proteklom razdoblju ured je uspio realizirati preko 80 projekata u različitim područjima.

Komentirajte