Naslovnica Vijesti Sisak Održan 3. Memorijalni turnir “Krešimir Brajdić”

Održan 3. Memorijalni turnir “Krešimir Brajdić”

U subotu, 1.5.2021. majka, brat, obitelj, prijatelji, ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR Budaševo organizirali su 3. Memorijalni turnir „Krešimir Brajdić“ u lovu ribe udicom na plovak.

Ove godine ribolovno natjecanje se održalo na ribnjaku u Kletištu kod Kutine u spomen na prerano preminulog hrvatskog dragovoljaca Krešimira Brajdića.

Turnir je pokrenuo brat Toni Brajdić prije četiri godine na desetogodišnjicu smrti hrvatskog dragovoljca Krešimira Brajdića iz Budaševa. U dogovoru sa ŠRU Vidra Budaševo i UHDDR Budaševo dogovoreno je da turnir bude svake godine. Nažalost, lani zbog pandemije korona virusa natjecanje nije održano, ali ove godine je održano uz pridržavanje potrebnih epidemioloških mjera i manji broj sudionika.

Dan prije natjecanja, u petak, 30.5.2021. brat, obitelj, prijatelji, predstavnici ŠRU Vidra Budaševo i UHDDR Budaševo okupili su se i odali počast Krešimiru Brajdiću paljenjem lampiona, polaganjem cvijeća i molitvom na grobu na gradskom groblju Viktorovac.

Nakon službenog vaganja ulova i obrade rezultata proglašeni su najbolji pojedinci i ekipe, podijeljene medalje za najbolje po sektorima, medalje i pehari ukupno ekipno i pojedinačno, kao i posebne medalje uspomene za goste.

Pojedinačno su ostvareni slijedeći rezultati;

1. mjesto Nikola Pavlenić

2. mjesto Milan Rom

3. mjesto Igor Marčec

Ekipno su ostvareni slijedeći rezultati;

1. mjesto ŠRU „VIDRA“ BUDAŠEVO

2. mjesto ANDONA

3. mjesto VETERANI

4. mjesto UHDDR T.O. BUDAŠEVO

Krešimir Brajdić je prije trinaest godina preminuo u 35. godini života od posljedica teškog ranjavanja 1991. u Komarevu.

Krešimir Brajdić se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca domovinskog rata priključio od prvog dana u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku. Kao istinski domoljub hrabro, sa samo osamnaest godina, dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu.

Teško je ranjen u Komarevu i s teškim posljedicama ranjavanja isto tako hrabro se borio godinama, ali je nažalost prerano preminuo. Krešimir ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, obitelji, prijatelja, hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“ kao i ribiča ŠRU „Vidra“ koji će se ponovno okupiti u spomen na njega i iduće godine na 4. Memorijalnom ribolovnom turniru.

Komentirajte