8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Ministrica Vučković otvorila društveno – kulturni centar i dječju igraonicu u Novskoj

Datum:

Marketing

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske u subotu, 1. svibnja 2021. godine u nazočnosti gradonačelnika Grada Novske Marina Piletića i saborskog zastupnika Ivana Celjaka odala počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća povodom obilježavanja 26. obljetnice VRO „Bljesak“ te otvorila društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić u gradu Novska, projekt vrijedan 5,6 milijuna kuna i financiran sredstvima Programa ruralnog razvoja.

Provedba projekta će rezultirati boljom kvalitetom života u ruralnom području te poboljšanom javnom i društvenom infrastrukturom koja je stavljena u funkciju službe lokalnoj zajednici na način da će omogućiti novi i funkcionalni polivalentni prostor i novi sadržaj za mještane Rajića te razvijati društveni život i odnose među različitim grupama stanovništva u lokalnoj zajednici.

„Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda te razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima provedbom, između ostalih, projekata Mjere 7, poput ovog u Rajićima, gotovo je jednako važno kao i ulaganja u poljoprivrednu djelatnost te doprinosi zapošljavanju i naseljavanju te ostanku obitelji na hrvatskom selu. Na ovom potresom pogođenom području tome će doprinijeti i natječaj za obnovu gospodarskih objekata, mehanizacije i poljoprivrednog potencijala, vrijedan 120 milijuna kuna i maksimalno pojednostavljen. Predaja zahtjeva je moguća od jučer, a naši savjetnici su na raspolaganju poljoprivrednicima pri podnošenju zahtjeva za prijavu“, istaknula je ministrica Vučković tom prilikom te pozvala poljoprivrednike da ne odustaju i nastave proizvoditi s obzirom na gotovo 1,4 milijarde eura više za poljoprivredu u sljedećem financijskom razdoblju.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 43 projekata vrijednosti veće od 137 milijuna kuna što uključuje, između ostalog, sedam ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, osam ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, deset ulaganja u lokalnu infrastrukturu te u tri dječja vrtića. Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno više od 886 milijuna kuna od 1,1 milijardi kuna odobrene potpore. Od toga je u Novskoj ugovoreno više od 104 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 90 milijuna kuna.

 

Možda vas zanima...

Na mjestu bivše vojarne u Žažini za tri godine bit će zatvor

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u prostoru Općine...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...